Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU çankaya Gündem şehitler için kınama

Onkoloji Hastası Çocuklar İçin Kostümlü Yılbaşı Partisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniğinde daha önce tedavi görmüş ve hâlâ tedavisi süren 30 çocuk için kostümlü yılbaşı partisi düzenlendi. 
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniği, kanser tedavisi gören çocuklar için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Hastanede daha önce tedavi görmüş ve hâlâ tedavisi süren 30 çocuk ve aileleri için gerçekleştirilen yılbaşı partisinde Noel baba ve çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyen doktorlar, şarkılarla çocukları eğlendirdi. Çocuklar birbirinden renkli kıyafetleri ile yeni yıl partisine katıldı. Çocuklar renkli kıyafetleri ile bol bol fotoğraf çektirdi.
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Hematolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gülen, kuruluşundan bugüne kadar büyük gelişim kaydettiklerini belirterek, “Kliniğimizde tedavi görmüş hastalarımız için moral etkinliği düzenledik. Özellikle asistan arkadaşlarımız çok büyük katkı gösterdi" dedi. 
Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 10 yıldır hizmet verdiklerini anlatan Gülen, şöyle konuştu: "Benimle beraber iki öğretim üyesi arkadaşımız daha var. Burada 8, bazen zorladığımızda kapasitemizi 10 yatağa kadar çıkarabiliyoruz. Her türlü çocuk onkoloji ve hemotoloji hastalarının tedavisi mümkün. Biz elimizden geldiği kadar servisimizi düzenlemeye çalıştık hastalarımız için. Eldeki imkanla mükemmele yaklaştık. En iyi koşullarda çocuklarımızın tedavilerini yapıyoruz. Şuana kadar başarımız oldukça iyi. Geriye dönüp baktığımız zaman tabi kaybettiğimiz hastalarımız oldu ama yüzde 90’a yakın civarında çocuklarımızın tedavisinde başarı sağlıyoruz. Çocuk kanserleri bütün doku ve organları ilgilendiren bir hastalık. Çocukların da yetişkinler gibi her türlü doku ve organında kanser görülebiliyor. En sık gördüğümüz kanser türü çocuk lösemisi. Ağırlıklı olarak çocuk lösemisi tedavisi yapıyoruz. Yaş grubu olarak baktığımızda daha çok 2-6 yaş arasındaki çocuklarda ortaya çıkıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel