Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Nesibovadan Vali Bektaş'a Ziyaret


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)’de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler ile görüşmek için Manisa’ya gelen Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Azerbaycan Eğitim Müşaviri Nesibova, “Manisa’yı ziyaretimizin ana sebebi Celal Bayar Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerimizle görüşmek, onların sorunlarıyla yakından ilgilenmek, problemlerinin çözümünde yardımcı olmak. Bundan önce de Eskişehir’de Anadolu Üniversitesinde, Bursa’da Uludağ Üniversitesinde, Bandırma ‘da 7 Eylül Üniversitesinde, dün de Balıkesir Üniversitesinde eğitim alan öğrencilerimizle görüştüm. Bugün de Celal Bayar Üniversitesindeki öğrencilerimle görüşeceğim. Onların problemlerinin çözümüne Sayın Valimizin yardımıyla, yardımcı olmaya çalışacağız. Yarın da İzmir’de eğitim gören öğrencilerimizle buluşacağım. Türkiye’de eğitim gören gençler bizim geleceğimizdir, bizim yarınımızdır. Yarın bizim ülkemizi idare edecek kişilerdir, biz de devlet olarak onlarla yakından ilgilenip sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yabancı ülkede değiller. Azerbaycan’da bütün veliler herkes rahatlıkla çocuğunu Türkiye’de eğitim görmeye gönderebiliyorlar. Hiç yabancı ülke sayılmıyor. Ne kadar olmasa da yine de anne babalarına uzaklar. Bir dertleri var mı gelip ilgilenelim istedik” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş ise, “Biz iki kardeş ülkeyiz. Geçmişe dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarımız var. Kardeş ülkemizin öğrencilerini İlimizde misafir etmek bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissetmelerini, Manisa’dan güzel anılarla ayrılmaları sağlayabilirsek memnun oluruz” dedi.
Yapılan ziyarette Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Vali Bektaş’a Azerbaycan’a özgü hediye takdim etti. Vali Bektaş da Nesibova’ya Manisa’ya özgü ürünlerin yer aldığı çanta sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel