Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi şehzadeler belediyesi Sosyal Güvenlik Kurumu karaçoban

Mütevelli İlkokulunda Hoşgörü Sınıfı Açıldı
Mütevelli İlkokulunda düzenlenen program ile Mevlana Celaleddin Rumi’nin öğretileri anlatılırken, 742’inci vuslat yıldönümünde de anılmış oldu. Okulda ayrıca Hoşgörü sınıfı açılarak Mevlana’nın öğretileri sınıfın her köşesine taşındı.
Mütevelli İlkokulu tarafından Değerler Eğitimi kapsamında hazırlanan Vuslat anma programı ile öğrenci ve velilerine manevi değerlerin önemi, değerlerimizin öğrenilmesini ve sahip çıkılmasını anlatan bir program düzenlendi.
Programın açılış konuşmasını yapan Mütevelli İlkokulu Müdürü Hülya Şıktaşlı, “Mevlana Celaleddin Rûmî Hazretleri, müstesna bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir. Gönüllerimizi sevgiyle fetheden Hz. Mevlana’nın 742’inci vuslat yıl dönümünün; millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğe, dünya barışının tesisine vesile olmasını yüce Mevla’dan temenni ederim” dedi.
Programda, Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şair ve Mevlana aşığı Melek Dörtbudak Mevlana’nın yaşadığı dönemi ve günümüzü nasıl aydınlattığını ve onun öğretilerinin her dönem geçerliliğini koruduğunu bildirdi.
Programın ardından okulda hazırlanan Hoşgörü sınıfı da Okul Müdürü Hülya Şıktaşlı ve Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Melek Dörtbudak tarafından açıldı. Değerler Eğitimi programı kapsamında okulun her sınıfında farklı bir değer sınıflara taşınarak farklı bir uygulamaya da imza atılmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel