Öne Çıkanlar 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü yılmaz çakan para polis

Müftü Alim Efendi’nin Kahramanlıkları Anıldı


Manisalı Müftü Alim Efendi, Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlenen program ile anıldı. Programda, Müftü Alim Efendi’nin hayatı ve Kurtuluş Savaşı esnasındaki Manisa’da verdiği mücadele anlatıldı. 

Celal Bayar Üniversitesi, Milli Mücadele kahramanlarından ve Manisa’nın kurtuluşunda önemli rolü olan Müftü Alim Efendi’yi Anma Programı düzenledi. Celal Bayar Üniversitesi Profesör Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altınsoy, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, rektör yardımcıları, eğitmenler ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi gerçekleştirdi. Çelebi konuşmasında, Manisalı Müftü Alim Efendi ile olan akrabalık bağlarına değindi. Müftü Alim Efendi’nin bu ülkenin istiklal ve hürriyet mücadelesi ile karşılaştığında bir din adamı, ilim adamı ve şehrin bir önderi olarak göstermiş olduğu mücadelesinin unutulmaması gerektiğine değinen Çelebi, bu mücadele ruhunu yeni nesle aktarmak gerektiğinin altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Nejdet Bilgi de konuşmasında, Milli Mücadele kahramanı Manisalı Müftü Alim Efendi’nin hayatına, sanatçı kişiliğine ve en önemlisi Manisa’nın kurtuluşunda vermiş olduğu mücadelenin ayrıntılarına değindi. Gelecek nesillerin milli mücadele ruhunu iyi bilmesi gerektiğini belirten Bilgi, Manisalı Müftü Alim Efendi’nin unutulmaması gerektiğini söyledi. Konferansın bitiminin ardından protokol üyeleri, Manisalı Müftü Alim Efendi’nin araştırmalar sonucu elde edilen hayatından kesitlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel