Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

 Milli Eğitim İntihar Olayları İçin Harekete Geçti
Manisa'da son günlerde artış gösteren intihar vakalarına karşı harekete geçen Manisa Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki tüm okul müdürleri, rehber öğretmenleri ve okul aile birliği başkanlarıyla toplantı düzenlendi.

Manisa'da son dönemlerde gençlerde görülen intihar olaylarındaki artış Manisa Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi. Yaşanan intihar olaylarının önüne geçmek ve gençlere yaşanabilecek psikolojik sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki tüm okul müdürleri, rehber öğretmenleri ve okul aile birliği başkanlarıyla toplantı düzenlendi. Son dönemde meydana gelen ve çoğunluğunu 15-25 arası gençlerin oluşturduğu vakalar arasında 2 lise öğrencisinin de bulunması sebebiyle yapılan toplantıda gençleri intihara sürükleyen sebepler ve alınabilecek önlemler konuşuldu. Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, RAM Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Oğuz Gökmen, Psikolojik Danışman Esin Türkoğlu, ilçedeki okulların müdürleri, rehber öğretmenleri ve okul aile birliği üyeleri katıldı. Toplantıda katılımcılara yönelik yapılan sunumun ardından söz alan okul müdürleri, Manisa'da anne ve babaların boşanmış ya da ayrı yaşadığı parçalanmış aile tiplerinde artış olduğunu ve bu artışların çocuklarda bunalıma yol açtığını söyledi. Ayrıca okul müdürleri kendi okullarında yapmış oldukları tespitlerde anne ve babaların yaklaşık 15 saate kadar çalıştığını bu yüzden de çocuklarıyla ilgilenemedikleri hatta veli toplantılarına bile gelemediklerini dile getirdi.
GENÇLERDE İNTİHAR ARTIŞ GÖSTERİYOR
Toplantıda ayrıca Psikolojik Danışman Esin Tükoğlu da okul müdürlerine, ailelere ve rehber öğretmenlere bilgilendirme amacı sunum yaptı. Türkoğlu yaptığı sunumda gençlerde intihar vakalarının arttığını belirterek, Türkiye’de 2014 yılında 15-35 yaş arasında 1053 kişinin intihar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Türkoğlu, "İntihar eden kişilerin yüzde 80’i daha önce intihar etmekten söz etmişlerdir. Bundan bahseden kişiler mutlaka ciddiye alınmalı. İntiharların çoğu kriz dönemlerinde ortaya çıkıyor. Eğer etkili bir müdahale yapılırsa önlenebilir. İntihar girişiminde bulunanların yüzde 80’i bunu bir kez daha denememiş. İntihar konusu konuşulmaktan kaçınılır. Eğer böyle bir durumla karşılaşılmışsa ciddiye alınmalı ve uzmana danışılmalıdır. İntihar etme düşüncesi bir şantaj aracı değil yardım çığlığıdır. Bana yardım edin mesajını vermektedir. Geçiş dönemlerinde intihar vakalarının daha çok arttığını görüyoruz" dedi.
"İNTİHAR EDECEK KİŞİ SİNYAL VERİR"
İntihar etmek isteyen kişilerin genelde bunun sinyallerini verdiğini, sürekli intihardan bahsettiğini ve bu sinyallerin ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Uyarıları anlatan Türkoğlu, sürekli sıkıldığını söyleyen, alışkanlıklarında farklılıklar ortaya çıkan, içine kapanan çocukların takibe alınması gerektiğini belirtti.Türkoğlu, "Çocuk iştahsız olmaya başladıysa, çok fazla ya da çok az uyuyorsa, isyankar ve şiddet içeren davranışlar gösteriyorsa, okul başarısı birden bire düştüyse bunlar mutlaka dikkat edilmeli" diye konuştu.
Toplantının sonunda açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, son günlerde yaşanan olaylar karşısında önlem alma gereksinimi duyduklarını belirterek, ilk olarak okullardaki rehber öğretmenleri eğitmeye karar verdiklerini söyledi. Şengül, bundan sonra öğrencilerle öğretmenlerin daha yakın ilişki kurması için çalışacaklarını belirterek, "Üç önemli unsuru bir araya getirdik. Bu üzücü hadiselerin önüne nasıl geçilebilir, daha sağlıklı psikolojik ortamları nasıl sağlayabiliriz bunları konuştuk. Rehberlik araştırma merkezi uzmanlarından da destek alıyoruz. Bundan sonra rehber öğretmenlerimizle eğitimler yapacağız. Uzmanlaşmış kişileri, sağlık kurumlarında görev yapan sağlıkçıları, üniversite görev yapan kişilerle iletişime geçip rehber öğretmenlerimizi eğiteceğiz. Bu da öğrencilere yansıyacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel