Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

    Mevlana vuslatın 742. Yılında anıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat yıldönümü nedeniyle Şeb-i Arus Özel Programı düzenlendi. 
“Vuslat” Mevlana’yı Anma Şeb-i Arus Özel Programı, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleşti. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, MASKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, 19. Dönem Manisa Milletvekili Faruk Saydam, MHP Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında İstanbul Müftülüğü Emekli Baş Vaizi Mustafa Akgül bir sunum gerçekleştirdi. Akgül, Mevlana’nın öğretilerinin anlamının iyi bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Doğru insan olabilmek için doğru yaşamanın önemine değinen Akgül, Allah’a yakın olabilmek için her türlü olumsuzluktan uzaklaşılması gerektiğini, kardeşçe yaşamak zorunda olduğumuzu, bunun da Mevlana’nın felsefesini anlamakla olabileceğini dile getirdi. Akgül, nefsin fırınının sohbet olduğunu belirterek, iletişim kurmanın önemine de değindi. Ardından Kültür Bakanlığı Devlet Korosu Saz Heyeti ve Semazenleri’nin sema gösterisi Mevlevi Dedesi yönetiminde devam etti. Programın devamında ‘Name İstanbul’ grubunun yorumları eşliğinde Mevlana şarkıları can buldu.
"GELİN HAYATIMIZDA YENİ BİR SAYFA AÇALIM"
Programın sonunda sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, İstanbul Müftülüğü Emekli Baş Vaizi Mustafa Akgül ve Name İstanbul grubunun şefi Hadi Duran’a teşekkür plaketi ve hediye paketi takdim etti. Palabıyık ve Ustamehmetoğlu ruhların dinlendiği ve insanın özüne yaklaştığı bir gece gerçekleştiğini belirterek kendilerine teşekkür etti. Akgül ise, Büyükşehir Belediyesi’ne bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ederek, “Değerli Manisalılar gelin bu gece hayatımızda yeni bir sayfa olsun. Sadece burada duygulanmakla kalmayalım. Eksiklerimiz varsa başta namaz olmak üzere tamamlamaya çalışalım. Kusurlarımız varsa onlara tevbe ederek son vermeye çalışalım. Bu gece hayatımızda beyaz bir sayfa açalım” diye konuştu. Gecenin sonunda izleyicilere Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel