Öne Çıkanlar kısa film kenan ışık manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği

 Meclis Üyeleri Ve Muhtarlara Seminer
Saruhanlı Belediyesinin organizasyonuyla Belediye Meclisi üyeleri ve mahalle muhtarlarına, Siyaset Bilimci ve Siyasal İletişim Uzmanı Ozan Erdem tarafından “Liderlik ve Mesleki Aidiyet" semineri verildi. 
Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı ve Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı. Siyaset Bilimci Ozan Erdem’in "Liderlik" üzerine yaptığı konuşma yaklaşık 2 saat sürdü. Seminerden oldukça mutlu ayrıldığı görülen katılımcılar, birçok açıdan hem liderlikle ilgili hem de meslekleriyle ilgili farkındalık kazandıklarını ifade ettiler.
Erdem, özetle şunları kaydetti: “Eski Türkiye'de bazı makamlar efendilik olarak addedilirdi. Muhtar, Belediye Reisi, Kaymakam, Vali, vb... bulundukları yerlerde efendi idi. Yeni Türkiye'de bu anlayış artık değişti. 'Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür' şarkısının sözleri ile büyüyen bir nesil olarak, mekan ve zaman bunun yanlış olduğunu terör olayları ile bize gayet iyi anlattı. Artık gitmediğin, görmediğin köy senin köyün değildir anlayışının ne olduğunu biliyoruz. Gideceğiz, göreceğiz, hizmet götüreceğiz. Millete efendilik değil, hizmetkâr olacağız. Sizler muhtar olarak kaymakamın, valinin efendisisiniz. Ama vatandaşın ise hizmetkârısınız. Ne kadar vatandaşın hizmetçisi, hizmetkârı olursanız, o kadar kaymakamın, valinin efendisi olursunuz. Aslolan millettir, devlet milletinin hizmetkârıdır. Bu şiarda olursanız, efendi değil ama kendisini halkına adamış yerel liderler olursunuz. Yaptığınız görevler ateşten gömlek giymektir. Fırat'ta koyunun çalınsa, Hz. Ömer'den sorulur denilen bir anlayışın, bir medeniyetin temsilcileriyiz bizler. O halde, Yunus Emre'nin o mübarek dudaklarından döküldüğü gibi: 'Benim yüzüm yerde gerek, bana rahmet yerden yağar' diyeceğiz. Yani, eşref-i mahluk olan insana, yaratılmışların en şereflisine, hizmet etmek demek; rahmet demek, bereket demek, bolluk demek, Allah'ın rızasına mazhar olmak demektir diye düşüneceğiz ve eşref-i mahluk olan insana Hakk namına hizmet edeceğiz. Hakk'ın rızasına, halka hizmet ederek ulaşacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel