Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Manisalı Şehidin Baba Ocağında Yas Var
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki baba ocağında yas var. Sabah 09.30'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonda çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edilen Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Kaya’nın Manisa’nın Saruhanlı ilçesinin Dilek mahallesindeki baba evine acı haber ulaştı. Mahallenin girişi ve şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, şehit yakınları ağıt yaktı. Şehit babası Tuncay Kaya, evin bahçesinde taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan baba Kaya, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin amcası Kaya Kaya, acılarının büyük olduğunu belirterek, en son 3 ay önce düğünde görüştüklerini söyledi. Şehidin gazi olan amcası Adnan Kaya ise "Türkiye'nin başı sağolsun" diyerek şöyle konuştu: "Aynı aileden hem şehit hem de gazi çıkması bizim için gurur verici. Ben de 1994 senesinde Bitlis'te pusuya düşerek gazi olmuştum. Kaderimiz de yeğenimizi şehit vermek de varmış. Yeni düğününü yapmıştık. Gönüllü gitmişti. Diyecek bir şeyimiz yok başımız sağolsun. Bizim çok yeğenimiz var gerekirse onları seve seve şehit veririz."
Tuncay-Fatma Kaya çiftinin oğulları Erdoğan Kaya’nın 3 ay önce Meliha Erdoğan ile evlendiği ve 3 kardeş oldukları öğrenildi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de baba Tuncay Kaya'ya taziye dileklerini sundu. Şehit Kaya’nın cenazesinin askeri törenin ardından akşam saatlerinde hava yoluyla Akhisar’a getirileceği, yarın öğle namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel