Öne Çıkanlar kısa film manisa aile hekimleri derneği kenan ışık manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

 Magider 2016'ya Hazırlanıyor
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) 2015’in son yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmesinin ardından 2016 yılına hazırlanıyor. 
2015’in son yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), 2016 yılına hazırlanıyor. Yeni yılda açıklanacak reform ve kalkınma paketlerine göre kendisine yol haritası çizen dernek yönetimi, tüm devlet kurumlarıyla ortak hareket edecek. Yoğun olan ülke gündemiyle ilgili açıklama yapan MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, "Öncelikle ilk aşamada bizi ilgilendiren asgari ücretle çalışan iş arkadaşlarımızın maaş artışları ve diğer ücretle çalışan arkadaşlarımızın maaş dengeleridir. Çünkü yapılacak reformları işverene yüklemekte zulüm, ekmek davalarımızı ve kaygılarımızı bizimle güden ailemizin bir parçası olan iş arkadaşlarımıza yüklemek de zulüm olacaktır. Maliyetlerin yükselen ivmeyle hareket etmesi, zaten alım gücünün günden güne düşmesine sebep olmuştur. Maliyeti düşürmekte, şu ortamda hammaddede kalite düşürmekten başka çare bırakmamaktadır. Ortama uyup kaliteden taviz vermekten yana değiliz fakat ülkemizin ve Manisamızın ticari refahı için devletimizle ortak hareket etmekten başka çare düşünülemez. Ticaret ve siyaset ülke ekonomisi için el ele vermek zorundadır. Sadece karşılıklı menfaatler doğrultusunda yapılacak paketler ve yenilikler ticari hayata ivme kazandıracaktır" dedi. Rusya ile yaşanan krize de değinen Aloğlu, "Bu konuda da kimse karadul örümceği moduna girmesin. Ticaret yapan iki ülkenin vatandaşları da mağdur durumda. Benim ülkemin namusu olan sınırlarımı görmezden gelen uçağın rengi ne olursa olsun gereği yapılır. Bunu kişiselleştirip ticari ilişkilere mal edip, tarafları mağdur etmek dünya ekonomisine ve ticari ahlakın etikliğine zarar verir. Burada sağduyulu olmakta fayda var. Her iki devletin de bilmesi gereken şudur ki; vatan kaybedilirse içinde ticarette yok olur. Muhakkak ki onurlu ticaret onurlu devletlerin çatısı altında yapılır" diye konuştu.
Geride bırakılan yıl ile ilgili yorumlarını da dile getiren Aloğlu, "2015’te imtihan zorlaştı, dostluklar bayağılaştı, dünya sanallaştı, insanlar yumuşaklaştı, ilişkiler cıvıklaştı, esastan değil usulden yaşamak modalaştı, ar-namus aptallaştı, farkında olan da mankurlaştı, doğrular yanlışlaştı, yanlış olan doğrulaştı, hep bir elden göz çıkardık, yaptığımız sadece kaştı. Zalim zulmünde haklı, mazlumun işi daim yaş kaldı. Başlar ayak oldu ayaklar ise başlaştı, akıllılar hesap yaparken ahmaklar dereyi aştı, hayvanların şaştığı işi insanlar tınlamadı, birbirimize gül diye attığımız esas taştı, ne yar, ne de yaren; beklenen artık maaştı, yaşanılan savaştı barışın sadece adı kaldı, hayat zengine hızlı fakire yavaş atmaya başladı. 2015’te sabır biraz taştı azizim fakat dünya ümitlerini gençlere bağlamışken bizler Türkiye Cumhuriyetinin evlatları olarak ümidimizi kaybetmemizin yakışı kalmaz. Ümitlerimiz ve mücadelemiz 2016’ya." dedi.
Toplantı iyi temennilerin sunulmasının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel