Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

 Madenci Ailelerin Acıları Kitap Oldu
 

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin kaleme aldıkları mektuplar kitap oldu. 

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciasında hayatı kaybedenlerin çocuklarının, eşlerinin, yakınlarının duygularını kaleme aldığı mektuplar kitap haline getirildi. Türkiye Barolar Birliği’nin çıkarttığı ‘Soma Yeryüzünden Mektuplar’ adlı kitap madenci ailelerin yakınlarına Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan tarafından dağıtıldı.
Ailelerin acılarından kamuoyunun da haberdar olmasını istediklerini belirten Başkan Ali Arslan, “Faciada yakınlarını kaybedenler duygularını yazıya döktüler. Kaleme aldıkları mektuplar da kitap haline getirildi. Kitap Türkiye’nin her tarafında dağıtılacak ve geliri de maden şehitlerinin ailelerine dağıtılacak. Kitap ailelerin duygularını aksettirmek, kamuoyunda bilinmesini sağlamak ve acılarını paylaşmak amacıyla bastırılmıştır" dedi.
"ACILARIMIZ KİTABA SIĞMADI"
Toplamda 18 ailenin duygularının aktarıldığını ifade eden Ali Arslan, önümüzdeki dönemde diğer maden şehidi yakınlarının da duygularını kaleme alacağı ve yeniden bir kitap çıkartılacağını söyledi.
Maden şehidi yakınlarından Gülten Kavas da “Acılarımız kitaba sığmadı. Bazen acılarımızı unuttuğumuz söylüyorlar. Ama biz hiç unutmadık. Acımızı içimizde yaşıyoruz. Benim iki çocuğum var. Kızım babasını anmıyor. Çünkü andıkça psikolojisi bozuluyor. Bize duygularını anlatın diyorlar ama anlatılmaz. Acılarımız, duygularımız bu kitaplara sığmaz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel