Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi

İşten Çıkarılan Madenciler Hakkında Açıklama
Soma'da işçi çıkarmalarla gündeme gelen İmbat Madencilik basın açıklaması yaptı. Şirket adına Avukat Müslüm Sert tarafından yapılan açıklamada, 6 bin 500 çalışanı bulunan şirketten sık sık devamsızlık yaparak iş güvenliği kurallarını ihlal eden ve işvereni iş görme ediminden yararlanmamasına sebebiyet veren 29 çalışanın iş akdinin feshedildiği kaydedildi. 
Yazılı yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Müvekkil İmbat Madencilik Enerji Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., TKİ Genel Müdürlüğü ile imzaladığı rödovans sözleşmesi gereğince Manisa'nın Soma ilçesi Eynez mahallesi Karanlıkdere mevkisinde yer altından linyit kömür üretme faaliyetinde bulunmaktadır. Müvekkil şirketin faaliyet konusu İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Tebliği hükümlerince Çok Tehlikeli İş Kolunda yer almaktadır. Bu kapsamda yaklaşık 6.500 çalışanı ile ülkemizin en büyük özel yeraltı maden işletmelerinden biridir. 18.12.2015 tarihinde gerek sosyal medyada gerek yazılı basında müvekkil şirket tarafından iş akdi fesh edilen işçilere istinaden 'belli bir gruba ve belli bir yörede yaşayan işçilerin iş akdinin fesh edildiği' algısı oluşturmaya yönelik gerçeği yansıtmayan haberler yayınlanmaktadır."
Yeraltı kömür madenciliği gibi ekip çalışması yapılan iş yerlerinde çalışan işçilerin sık sık devamsızlık yapmaları, işin sürekliliği, iş disiplini ve iş güvenliği açısından olumsuz sonuç doğurduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bu kapsamda, sık sık devamsızlık yaparak iş güvenliği kurallarını ihlal eden ve işvereni iş görme ediminden yararlanmamasına sebebiyet veren 29 personel ile müvekkil şirketin ilişiği 17-18.12.2015 tarihlerinde kesilmiştir. Söz konusu fesih bu mahiyette devam edecek olup kamuoyunda 'belli bir gruba ve belli bir yörede yaşayan işçilerin iş akdinin fesih edildiği' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu haberlere istinaden iş bu basın açıklaması zaruret arz etmiştir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel