Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği

  İnşaat Atıkları Geri Dönüştürülecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi inşaat ve yıkıntı atıklarının geri kazanımı noktasında tesis inşa ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulacak tesiste depolanacak alan inşaat atıklarının alt yapı, dolgu ve yol çalışmalarında kullanılması planlanıyor. 
İnşaat ve yıkıntı atıklarının çevre kirliliğine neden olmaması amacıyla yeni bir proje geliştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi yapacak. Konuyla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından bir toplantı gerçekleştirildi. Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım tarafından yapılan toplantıya ilgili birimlerim teknik ekipleri katıldı. Önümüzdeki yıl içerisinde bu tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yıldırım, geri kazanım tesisinde depolanacak olan inşaat atıklarını yeniden kullanmayı hedeflediklerini söyledi. Bununla ilgili olarak ön çalışma başlattıklarını belirten Yıldırım, “Geri kazanım tesisinden çıkacak olan malzemeyi nerelerde kullanabileceğimize yönelik bir toplantı gerçekleştirdik. Bununla ilgili olarak teknik ekiplerimiz çalışacak. Amacımız inşaat ve benzeri atıkların çevreye verdiği zararları önlemek” diye konuştu.
Manisa’da özellikle kentsel dönüşümle birlikte çok sayıda binanın yıkılacağına dikkat çeken Yıldırım, “Bu nedenle inşaat ve yıkıntı atığının ilimizde oldukça artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle çıkacak bu atıkların değerlendirilmesi gerekiyor. Tesisin nereye kurulacağı ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda tesisin kurulması noktasında gerekli adımları atacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel