Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

HEGEM Vakfı Genel Başkanı Adem Solak’tan İl Temsilcisi İsmail Aydın’a ziyaret

HEGEM Vakfı Genel Başkanı Adem Solak, HEGEM Vakfı Ege Bölge Temsilcisi İsmail Aydın’a ziyarette bulundu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) arasında, "İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi" kapsamında imzalanacak protokol nedeniyle Manisa’da bulunan HEGEM VAKFI Genel Başkanı Adem Solak, Ege Bölge Temsilcisi İsmail Aydın’ı ziyaret etti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak çalışmalar hakkında Başkan Aydın ile görüş alışverişinde bulunan Genel Başkan Solak, Bakü’de açılacak olan Temsilciliğe Seyfettin Ayakyay’ın HEGEM dış işleri temsilcisi olarak görevlendirildiğini, kardeş ülke Azerbaycan ile çok güzel çalışmalara hep beraber imza atacaklarını söyledi.

Bu görevlendirme ile (Hayat Boyu Şiddetle Mücadele) HEGEM Vakfı uluslararası boyutlarda ilk temsilciliğini açmış olacak. HEGEM vakfı olarak benzer protokollerin tüm Türki Cumhuriyetlerle imzalanması hedefleniyor.

Ziyarette Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, HEGEM Vakfı Genel Başkanı Adem SOLAK’ı, Ege Bölge Temsilcisi İsmail Aydın, HEGEM Vakfı Bakü Temsilciliğine görevlendirilen Seyfettin Ayakyay ile birlikte ağırladı.

HEGEM Vakfı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arasında Şiddetle Mücadele protokolü imzalandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) arasında, "İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi" kapsamında İş Birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin tarafından imzalanan iş birliği protokolü töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve HEGEM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Solak da yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı "On Birinci Kalkınma Planı" ve "İnsan Hakları Eylem Planı" amaç ve ilkeleri çerçevesinde hazırlanan proje kapsamındaki protokol ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Şiddetle Mücadele Vakfı’nın ortaklaşa yapacakları ya da yardımlaşacakları bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif faaliyetler ve yanı sıra bu kuruluşların belirlenmiş konu ve faaliyetlerindeki ortak nitelikler ekseninde iş birliği geliştirmenin dayanağı oluşturuldu.

Protokol imza töreni sonunda konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, birçok ülke gibi ülkemizin de en önemli güncel sorununun şiddet olduğunu dile getirerek, "Toplumumuzun şiddet konusundaki duyarlılığını artırmayı ve bu mücadeleyi toplumun her kesiminde yaygınlaştırarak sivil inisiyatif oluşturmayı amaçlıyoruz. Şiddetle Mücadele Vakfı’na bu mücadele hususunda vermiş oldukları çaba ve böylesi önemli bir projede bizlerle iş birliği içerisinde olmalarından dolayı teşekkür ediyor, protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kaydetti.

HEGEM Vakfı Genel Başkanı Adem SOLAK ise, her türlü şiddete karşı bilimsel, eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sağlayacağı bilimsel desteğin çok önemli olduğunu ifade ederek iş birliğinin hayırlı olmasını diledi ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel