Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

GELECEK PARTİLİ BAŞKAN KESKİN: “YARIN ÜRETEN ÇİFTÇİ KALMAYACAK”

Çiftçinin yaşadığı sıkıntılara ilişkin bir açıklama yapan Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin, “Artan maliyetler çiftçiyi yok ediyor. Patates-soğan almakla bu sorun çözülmez. Çiftçinin harcamalarındaki vergi kaldırılmalı. Yarın üreten çiftçi kalmayacak” dedi.

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin, yazılı bir açıklama yaparak, çiftçinin içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Yem, gübre, traktör, yakıt ve araç-gereçlerin artan maliyetli yüzünden çiftçinin artık ürün yetiştiremediğini ifade eden Başkan Keskin, yeni politikaların yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.

“YÜZDE 0 VERGİ İLE TARIM ÜRÜNÜ GELİRKEN, ÇİFTÇİMİZ ÜRÜNÜN MALİYETİNDEN DAHA FAZLA VERGİ VERİYOR”

Çiftçiye mal alımı ya da para yardımı yapmak yerine, direkt maliyetleri düşürecek çalışmalarla destek olunmasının daha yararlı olacağına vurgu yapan Başkan Keskin, “Bugün bakıyoruz bir patates-soğan alımı var. Tamamen reklam çalışması haline geldi. Amaç çiftçiye destek olmak mı, yoksa AK Parti için oy çalışması yapmak mı? Görmüyorlar, dertleri başka. Artan maliyetler çiftçiyi yok ediyor. Patates- soğan almakla bu sorun çözülmez. Çiftçinin yapımı politikalara ihtiyacı var. Bizim yöneticilerimiz, vergiyi sıfırlıyor ama yabancı çiftçi için sıfırlıyor. Bugün yurt dışından yüzde 0 vergi ile tarım ürünü gelirken, bizim çiftçimiz ürettiği ürün başına, ürünün maliyetinden daha fazla vergi veriyor. Dolayısıyla çiftçiye para desteği yapmak ya da iş işten geçtikten sonra malını almak onu kurtarmaz. Çiftçini girdi maliyetlerini düşürmek adına, harcamalardaki vergi kaldırılmalı veyahut en azından vergi indirimine gidilmeli. Gelecek Partisi olarak çiftçinin sorunlarının çözümlerini biliyoruz. Bir an önce hepsi hayata geçirilmeli. Yarın üreten çiftçi kalmayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel