Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem şehzadeler belediyesi Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

Fotoğraflarla Çanakkale Sergisi Açıldı
 Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ise 9. sınıf öğrencilerine yönelik Çanakkale konulu bir konferans verdi. Çanakkale tarihinin önemine dikkat çeken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, öğrencilerden tarihi çok iyi bilmelerini ve anlamalarını istedi.

Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Kent Konseyi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında özel bir program hazırladı. Bu çerçevede İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi’nde Çanakkale Savaşı Fotoğraf Sergisi açılışı ile Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Çanakkale konulu bir konferans düzenlendi.
Serginin açılışı Vali Erdoğan Bektaş, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan tarafından gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediyesi zabıta personeli de asker kıyafetleri ile sergide yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Kent Konseyi olarak Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılını hep birlikte idrak edelim istedik. Çanakkale tarihimiz açısından son derece önemli. Bugün bu topraklarda hür ve özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak şüphesiz ki Çanakkale’de yazılmış olan kahramanlık destanlarının büyük bir payı vardır. Bu ülkede yaşayan her birimizin tarihimizi çok iyi bilmesi ve anlaması gerekmektedir. Bu sebepledir ki sayın kaymakamımızın önderliğinde birçok etkinliğe imza attık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz şanlı bir tarihe mensubuz. Geçmişe döndüğümüzde tarihimizle ilgili yüz kızartacak bir durum söz konusu değildir. Bizim tarihimiz insanlık dersleriyle doludur. Çanakkale’de onlardan birisidir. Bu nedenle tarihimizi çok iyi bilmemiz lazım. Bu noktada üzerimize düşen çok çalışmaktır” dedi. Başkan Çelik, öğrencilere TRT’de yayınlanan Diriliş dizisini izlemelerini tavsiye etti.

“ÇANAKKALE RUHUNU GENÇLER YAŞATACAK”

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, “Bu yıl her yıl yapılandan farklı bir Çanakkale yaşatmak için belediye başkanımız ve kent konseyimizle yola çıktık. Çanakkale ruhunu yaşatmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek için özel bir program hazırladık. Tarihimizi, ruhunu, özünü iyi öğrenip günümüze tatbik etmek, gelecekte de uygulamak sizlerin elinde. Bu amaçla iki program yaptık. Bunlardan bir tanesi ilkokul 4. sınıfta okuyan 2 bin 374 öğrencimiz için başta şehitlik olmak üzere, Çanakkale Müzesini gezdiren bir günlük program düzenledik. Bir diğeri ise 9. sınıf öğrencilerine yönelik 2 bin öğrenciyi kapsayan konferanslar düzenledik. Ayrıca kitap dağıtacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha sonra Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, sahneye çıkarak, Çanakkale Savaşı’nı anlattı. Yenişehirlioğlu, birlik ve beraberliğin bozulmaması adına Çanakkale tarihinin iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel