Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Fırtına Geliyor Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Karşı Dikkat


 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan esmekte olan rüzgarın yarın akşam saatleri itibariyle etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde şeklinde eseceği bilgisi aktarılırken, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ise olası karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. 

Kuzey Ege'de yarın akşam itibariyle fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan esmekte olan rüzgarın yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Cuma gününe kadar sürmesi beklenen fırtınayla ilgili de Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, olası karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Tay yaptığı uyarıda, bulantı, halsizlik, baş dönmesi gibi herhangi bir şikayet hissedildiği anda 112 Acil Servisi aramanın hayat kurtardığını vurguladı. Tay, "Karbonmonoksit gazı doğal gaz, gaz, tüp gazı, kömür ve odun gibi yapısında karbon bulunan yakıtların tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda yer alan zehirli bir gaz. Zehirlenme yakıtların eksik yanması ve ortamdaki oksijenin azalmasından kaynaklanıyor. Açığa çıkan karbonmonoksit gazı tatsız, renksiz ve kokusuz olması nedeniyle fark edilmiyor. Zehirlenme vücutta yer alan oksijenin azalarak karbonmonoksit ile yer değiştirmesi şeklinde gerçekleşiyor. Karbon monoksit zehirlenmesinde, ilk belirtiler genellikle baş ağrısı, sarhoşluk hissi, kulak çınlaması, yorgunluk ve bulantıdır. Diğer belirtiler arasında düşünmede güçlük, göğüs ağrısı, çarpıntı, uyuşma, deride renk değişikliği, görme bozuklukları ve karın ağrısı sayılabilir" dedi. Bacalı olan şofben, soba ve kombilerin bakımlarını düzenli olarak yaptırmanın önemine işaret eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay gece yatmadan önce sobanın mutlaka söndüğünden emin olunmasını istedi. Banyo ve mutfakta su ısıtmak için kullanılan tüp gazın evin dışında olması gerektiğini belirten Dr. Tay, karbonmonoksit gazından korunabilmek için kapı ya da pencerelerin açık bırakılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel