Öne Çıkanlar Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

Eşim Madeni Benden Çok Seviyordu
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma davasında müştekiler konuştu.Madende başmühendis olarak görev yapan eşi Mehmet Efe'yi kaybeden müşteki Meliha Efe gözyaşları içerisinde ifade verdi. Daha önceki ifadelerde eşini suçlayıcı sözlerin kullanıldığını ve bu ifadelerin kendisini çok incittiğini dile getiren Meliha Efe, "Ben bunlara katılmıyorum. Son zamanlarda çok yoğun çalışıyordu. Ben rahatsızlandığımda hastaneye götürmesini istediğimde bile beni hastaneye götüremedi. Eşim madeni benden çok seviyordu. Benden daha çok önem veriyordu. Eşime güveniyorum. Eşim o an içeriden kurtulabilirdi ama o işçileriyle kalmayı seçti" dedi. 

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 kişinin yaşamını yitirdiği facianın ceza davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediyor. 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada müştekilerin dinlenilmesine devam ediliyor. Madende başmühendis olarak görev yapan eşi Mehmet Efe'yi kaybeden müşteki Meliha Efe gözyaşları içerisinde ifade verdi. Daha önceki ifadelerde eşini suçlayıcı sözlerin kullanıldığını ve bu ifadelerin kendisini çok incittiğini dile getiren Meliha Efe, "Ben bunlara katılmıyorum. Son zamanlarda çok yoğun çalışıyordu. Ben rahatsızlandığımda hastaneye götürmesini istediğimde bile beni hastaneye götüremedi. Eşim madeni benden çok seviyordu. Benden daha çok önem veriyordu. Eşime güveniyorum. Eşim o an içeriden kurtulabilirdi ama o işçileriyle kalmayı seçti" dedi. 
Eşinin sadık bir çalışan olduğunu anlatan Efe, "Eşim ona ne denirse onu yaptı. Mesai saatleri dışında bir problem olduğunda onu ararlardı. O da Akın Beyle görüşüp ona göre hareket ediyordu" diye konuştu.

"AŞKIMIZI DEĞİL İŞÇİLERİNİ DÜŞÜNDÜ"
Eşinin işine çok düşkün olduğunu bu yüzden neredeyse kardeşinin düğününe bile gidemeyeceğini anlatan Efe, şunları söyledi:"Benim kardeşimin düğününe gelemeyecek durumda olduğu bile oldu. Evimizi değil, yuvamızı değil, aşkımızı değil, işçilerini düşündü. O gün oradan çıkabilirdi. Oradan kurtulsaydı bile ölen işçileri yüzünden ölürdü." Madenci eşin gözyaşları içerisinde anlattıkları salonu hüzne boğdu.

"O ÖĞRETMENE ÇOCUKLARI VERMEYELİM"
Meliha Efe'nin ardından müşteki sıfatıyla madende hayatını kaybeden ve elektrik ustası olarak görev yapan Ferhat Tokgöz'ün eşi Hidayet Tokgöz konuştu.
Tokgöz, eşinin kazadan önceki son zamanlarında eve çok yorgun geldiğini belirterek eşinin kendisine kömürün sıcak çıktığını bunaldıklarını söylediğini belirtti. Kendisinin öğretmen olduğunu anlatan Tokgöz, şunları söyledi: "Öğrencim bana bir resim getirdi. Resimde gözü yaşlı bir kadın vardı. 'Kim bu?' diye sorduğumda 'Sizsiniz öğretmenim' diye cevapladı. Düşünebiliyor musunuz? Öğrencilerim benim gözü yaşlı resimlerimi çiziyor. Aileler bana öğrencilerini emanet etmek istemiyor. 'O öğretmenin psikolojisi bozuk çocukları vermeyelim' diyor." 
Çocuklarının en güzel yaşlarda babasız kaldığını belirten Tokgöz, sözlerine şöyle devam etti:
"Benim iki çocuğum var. Çocuklarımız intikam duygusuyla büyüyor. Belki bunlara değil ama bunların çocuklarına zarar verir diye korkuyorum. Çocuklarımız ileride belki katil olacaklar." 
Tokgöz'ün ardından müştekiler Seher Duman, Duygu Çolak, Bayram Şevik, Bayram Şahin, Nursel Kocabaş, Naciye Kaya, Pınar Gezer, Nagihan Yılmaz ve Şerafettin Akbulut da ifade vererek şikayetçi olduklarını söyledi.
Duruşma diğer müştekilerin dinlenilmesiyle devam etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel