Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Engellilerden Sessiz Yürüyüş
Manisa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Manisa’daki engelli dernekleri ve kuruluşları Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunmasının ardından Cumhuriyet Meydanından Manolya Meydanına kadar ellerinde turuncu balonlarla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

Dünya Engelliler Günü Manisa’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Manisa’daki engelli dernekleri ve kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ardından da sessiz bir yürüyüş gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanındaki törene Manisa’daki engelli derneklerinin yanı sıra, kent konseylerinin engelli meclisleri, Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Yunusemre kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri ve engelli bireyler katıldı.
Engelli Derneklerin Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın ardından günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan gerçekleştirdi. Pehlivan konuşmasında, “Engelli, fiziki eksiği olan mı yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen bunu hissetmeyenler mi? Bu sorunlara karşı gönül penceresi açık olanlar mı yoksa gönül penceresi kapalı olanlar mı engelli? Engelliler Günü’nde asıl sorulması gereken soru budur. Engellilere yönelik geliştirilen politikalarda engellileri ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik bilgi ve paylaşımı için gerekli olanakların ilgili kurumlarca sağlanması engellilerin kendi kendine yeterlilik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması ve bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programlarının kurgulanması ve özellikle araç gereçlerinin de bu kapsamda ele alınması gereken öncelikli konulardır. Bu anlamda geliştirilen sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik, istihdam ve spor eğitim alanlarındaki politikalar engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından engelliler ellerinde taşıdıkları turuncu balonlar ve dövizlerle birlikte sessiz bir şekilde Cumhuriyet Meydanından Manolya Meydanına kadar yürüdü. Bedensel engellilerin tekerlekli sandalyelerle ön sıralarda yürüdüğü yürüyüşte ‘Hayatı paylaşmak için engel yok’, ‘Tut elimi geleceğim olsun’, ‘Fırsat verirsen yapabilirim’, ‘Engelsiz yaşam için hep birlikte el ele’, ‘En büyük engel eğitimsizliktir’ yazılı dövizler dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel