Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Demokrat Gazeteciler Gazi ve Şehit Yakınlarının Cumhuriyet Bayramını kutladı
 Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir vefa örneği göstererek Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetimini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette vatan savunmasında şehit olan kahramanlarımızı rahmetle ve dualarla andıklarını, savunma esnasında ise Gazilik unvanı alan askerlere ise minnettarlıklarını ifade eden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, 1919’da başlayan bağımsızlık ateşi sonrasında Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında ordumuz bir kahramanlık destanı yazmıştır. 92 yıl önce de bu bağımsızlık mücadelesi ve zaferi Cumhuriyet’in ilanıyla taçlanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de bağımsızlık mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürüyor. Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olduğumuzu yineliyoruz. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır” diye konuştu.

 

ŞEHİT YAKINLARIMIZ VE GAZİLERİMİZLE BİR GÜN DEĞİL 365 GÜN BİRLİKTEYİZ

 

    Özen konuşmasına şöyle devam etti; “Cumhuriyetimizin 92. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Ben de bir şehit kardeşiyim ve böylesine anlamlı bir günde Şehit Yakınlarımızla, Gazilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz onlarla sadece belirli günlerde değil mümkün olduğunca yılın her anı birlikte olmaya özen gösteriyoruz. Çünkü onlar bizler için gözbebeklerimiz kadar çok değerli. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar olarak vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimizle kutluyoruz.”

 

ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR

 

    Şehit Yakınları ve Gazilerin ayrıca sosyal projelere de imza atarak bir örnek oluşturduğunu belirten Özen, “Bu çalışmalardan birisi de hiç kuşkusuz Ümit Taydaş Başkanımızın öncülüğünde kurulan Optimus Haber sitesi. Tamamen gönüllük esasıyla yayın hayatına devam eden bu siteyi her gün büyük bir ilgi ve takdirle takip ediyor, haberlerinden yararlanıyorum. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak basın çalışanlarının haklarının zenginleştirilmesi ve yeni projelerimizle çok önemli projeler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakında bu gayretlerimizle ilgili çalışmalarımızı bir basın açıklamasıyla kamuoyu ve meslektaşlarımızla da paylaşmış olacağız” diye konuştu.

 

 TAYDAŞ; ÖZEN VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

    Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden  Türkiye Harp Malulü, Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, “Canları pahasına devletimizin bekası için şehit olan kahramanlarımızın ailelerine ve Gazilerle ailelerine herkesin üzerine düşen en azından bir vefa borcu olduğuna inanıyorum. Demokrat Gazeteciler Derneğinin Başkanı Hakan Özen aynı zamanda çok sevdiğimiz bir şahsiyet ve şehit kardeşi olarak ta şu an aramızda bulunuyor. Yani bizden, içimizden biri. Ben bu ziyareti öncelikle bir protokol ziyaretinden ziyade bir kardeş ziyareti olarakta görüyorum. Bu nedenle öncelikle kendisine ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Terör Ülkemizin başının belasıdır ve bu ülkede Kürt sorunu değil terör sorunu vardır. Şu anda devam eden operasyonların son bir terörist kalıncaya kadar devam etmesini savunuyoruz. Lakin biz artık çözüm sürecini duymak istemiyoruz, çünkü bu zaman dilimi içinde özellikle şehir içlerinde PKK terör örgütü silah ve örgütlenme yönünden kendisini tamamladı ve bu uzantıda acılar yaşıyoruz. Birileri Türk-Kürt diyerek ayrışmayı yaratma ve bundan medet ummak içerisinde olabilir, lakin asla bizler böyle bir ayrımı kabul etmiyoruz. Türk ve Kürt vatandaşlarımız birbirinden ayrı değildir. Terörü her kim yaparsa haindir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel