Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
 Kutlama programı kapsamında ilk olarak Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Makamında Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Erkan Akçay, Zeynel Balkız, Tur Yıldız Biçer, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Ardından Valilik Binası önünde yapılan kutlama töreni gerçekleştirildi. Vali Bektaş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutladı. Ardından askeri bandonun eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş yaptı. Vali Bektaş konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Manisa’da, Şehzadeler diyarında bir kuruluş ve kurtuluş gününde, sizlerle beraber olmanın mutluluğu, onur ve gururu ile Cumhuriyetimizin 92.Yıldönümünü yaşıyoruz. Gününüz ve Bayramınız kutlu olsun. Bu önemli anı yaşarken, bir Cumhuriyet Bayramı konuşmasında, bir bayram konuşmasında biraz tarihten, tarihimizden, biraz günümüzden, biraz da gelecekten söz etmemiz gerekir. Milletimiz binlerce yıllık tarihinde hep bir kısım özellikleri ile temayüz etmeyi,  öne çıkmayı başarmıştır. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, Milletimiz her zaman var olma mücadelesini ortaya koyabilen bir millettir. Büyük kuraklık sonucu Ergenekon’dan çıkarken bu iradesini ortaya koymuş, o kutlu uzun, batıya yürüyüşünü başlatmıştır. Doğudan Moğolların batıdan haçlı seferlerinin baskısıyla Büyük Selçuklu dağılırken de o müthiş var olma iradesi ile onlarca beylik arasından Osmanlı olarak var olmayı başarmış ve beş kıtada ulaşabildiği coğrafyalara “Pax Ottomana”, Osmanlı barış dönemini yaşatmayı başarmıştır. Yine Milletimiz o müthiş var olma mücadelesiyle 1900’lerde doğu ve batı hesaplaşırken Dünya 1. Ve 2. Dünya savaşları ile boğuşurken, dağılma sürecindeki Osmanlı coğrafyasından da yeni, geleceği olan, umutları olan Türkiye Cumhuriyetini var etmeyi ve bugünlere getirmeyi başarmıştır. Milletimiz dönüştürücü bir millettir. Uzun yürüyüşünde tıpkı Anadolu Coğrafyası gibi ulaştığı bütün toprakları vatana dönüştürmeyi başarmıştır. Milletimiz köklü ve kök salmayı başaran bir millettir. Çekildiği coğrafyalarda bile uzun yıllar sonra köklerini, o köklerin izlerini ve eserlerini görmek mümkündür. Milletimize, milletimizin sağ duyusuna güvenmeliyiz. En zor zamanda  bile yıkılmamıştır, yenilmemiştir, yeniden var olmayı bilmiştir. Yeniden var olmasını sağlayacak, çağın gereklerini, geleceğin şartlarını sezmeyi başarmış, özünden ordusunu, özünden liderini, özünden kurucusunu, Mustafa Kemal Atatürk’ünü çıkarmayı ve onun arkasından saf tutmayı başarmıştır. Çanakkale sonrası Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeni bir Cumhuriyeti, adeta yeni bir dünyayı inşa etmenin ad Cumhuriyettir. Bugün de onun bayramıdır. Cumhuriyet Bayramıdır. 92. Kez kutladığımız yeni ufuklara yol aldığımız kutlu yürüyüşümüzün adıdır. Bugüne geldiğimizde, geleceğe baktığımızda umutlu olduğumuzu, umutlu olmamız için sebeplerimizin bulunduğunu ifade etmeliyim. Evet, herkesin olduğu gibi bizim de sorunlarımız vardır. Ama o sorunları aşacak gücümüzün, kudretimizin, umudumuzun, her şeyden önemlisi irademizin var olduğunu da dost, düşman herkes bilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı kutluyorum. Şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmet minnet ve şükranla anıyor, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.”

Vali Bektaş'ın konuşmasının ardından Şehitler Ortaokulu öğrencilerinden Eylül Akgül Şair Halil Soyuer’in “Cumhuriyet” adlı şiirini okudu. Celal Bayar Üniversitesi tarafından hazırlanan jimnastik gösterisi büyük beğeni topladı. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gökçe Gökçöl Şair Ömer Bedrettin Uşaklı’nın “Akdenize Doğru” adlı şiirini okudu. Şehitler Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı halkoyunları gösterisi izleyenlerden bol bol alkış aldı. Daha sonra İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Rabia Ariz Şair Cemal Oğuz Öcal’ın “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiirini okudu.

Bando eşliğinde yapılan tören geçişi ile program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel