Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi

 Chp’li Özel Şehit Yakınının Feryadını Dile Getirdi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek mahallesindeki cenazesine katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bir açıklama yaptı. Özel, ailelerin neden hâlâ şehit geldiğine bir cevap beklediğini söyledi. 
Saruhanlı’daki şehit töreninin ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma davasına katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özel, burada şehit ailelerinin talepleri hakkında açıklama yaptı. Özel, şehit cenazesine katıldığını belirterek şöyle konuştu: “Bugün bir cenazeye gittik. Bizim Dilek’le iletişimimiz 3 türlü oluyor. Dilek’te herkes fakir herkes işsiz. Dilek’te herkes uzman çavuş olmak istiyor, onlara yardımcı oluyoruz. Uzman çavuş olduktan sonra çatışmalar arttıkça bu sefer diyorlar ki ‘Biz belediyelere, kamu kurumlarına yatay geçiş yapmak istiyoruz’ geçenler geçiyor, geçemeyenlerin cenazelerine gidiyoruz. Dilek’te uzman çavuşlukla ilgili 3 türlü bir hallenme var. Belki Türkiye’de ortalamanın en üstünde uzman çavuşa sahip mahalle Dilek’tir. Dilek’e dikkat etmek lazım, Dilek’e bakmak lazım. Biz bugün cenazeyi Cemevinden aldık mezarlığa giderken Dilek’te asfaltın üzerinde yürüdük. Milletvekillerinin, vali beylerin, komutanların, generallerin paçaları toz olmasın diye o aradaki yola asfalt dökmüşler dün gece yarısı." 
Dilek'in 40 yıldır asfalt beklediğini anlatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "çamurun içinde yürür, tozun içinde solur, perişanlık halinde durur. Ne zaman şehit olur gidip bir parmak asfalt dökerler. 20 günde o asfalt kalkar gider Dilek, tozuyla toprağıyla yine karşı karşıya kalır. En az hizmet alan Manisa’nın en fakir mahallesine yine şehit ateşi düştü.” 

‘SAVAŞ VARSA BİZ DE BİLEK’
Şehidin annesinin oğlunun törenine katılamadığını kaydeden Özel, şunları söyledi:
“Maalesef bugün şehidin annesi cenazeye katılamadı hastanede yatıyor ama şehidin teyzesi ağlayarak, bağırarak seslendi bize, ‘Sesimizi mecliste dile getirin’ dedi. ‘Savaş varsa biz de bilek’ diyor burasının adı Dilek. ‘Savaş varsa biz de bilek, gidek vatanımız için biz de ölek’ diyor. ‘Ama’ diyor, ‘Savaş yoksa bu çocuklar neden ölüyor’ diyor. Buna bir cevap versin hükümet diyor. Bizim çocuklarımız savaş var da ölüyorsa helal olsun diyor ama birleri için ölüyorsa birileri başkan olacak diye ölüyorsa birileri Türkiye siyasetini dizayn edecek diye ölüyorsa, birileri korku üzerinden bir şey üretecek diye ölüyorsa bu çocuklar niye ölüyor diye ağlıyor." 
Milletvekili olduğunu anlatan Özel, sözlerini şöyle tamamladı:"İktidar muhalefet fark etmez. O acılı anneler, kardeşler yakamıza yapıştı bugün bizim. Diyorlar ki ‘Savaş varsa bilek, gidelim biz de ölek’ ama savaş yoksa bu çocuklar neden ölüyor. Bu işe bir çözüm bulun diyor. Bu da herhalde acısı büyük derdi büyük, tozu toprağı çok şehit verildiği zaman 20 günlük geçici asfaltlar atılan Dilek kasabasının sesini de birilerinin duyması lazım artık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel