Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Chp'de Yeni Başkan
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kadın Kolları’nın 2. Olağan seçimli kongresinde 5 yıldır il kadın kolları yönetim kurulu üyeliği yapan Zühre Karabulut başkan seçildi. Eski Başkan Fadime Özçakır ise ailesine daha fazla zaman ayırabilmek için aday olmadığını ve yeni başkan Zühre Karabulut’a her türlü desteği vereceğini söyledi. 
CHP Manisa İl Kadın Kolları’nın 2. Olağan seçimli kongresi Pazarcılar Odası Konferans Salonu’nda yapıldı. Kongreye CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP ilçe başkanları, ilçe kadın kolları başkanları, il gençlik kolları başkanları ile oy kullanacak kadın delegeler katıldı.

SEÇİMİN ESAS GALİBİ KADINLARDIR
Kongreye katılan Manisa’nın tek kadın milletvekili olan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadının siyaset hayatında önemli bir yerinin olduğunu ve kadının olduğu yerde seviyenin düzeldiğini belirtti. Biçer şunları söyledi: “Kadınlarımız siyasette önemli bir yeri vardır. Siyasette kadının olduğu yerde her zaman bir seviye, her zaman bir sakinlik vardır. Bu nedenle CHP olarak kadınlarımıza çok önem veririz. Özellikle seçim için yapılan çalışmalarda kadınlarımızın giremediği ver ve mahalle yoktur. Bu nedenle çoğunlukta ta seçimin esas galibi kadınlarımızdır. Kadınlarımızın siyasetteki aktif başarıları asla küçümsenecek bir olay değildir. Kadın milletvekili olarak, kadınlarımızın siyasette daha aktif daha etkin rol alması için hem mecliste hem de Manisa’da gereken neyse yapacağım.”

150 DELEGE OY KULLANDI
Konuşmaların ardından başkanlık seçimi yapıldı. 5 bine yakın üyesi bulunan CHP Kadın Kollarının başkanlık seçiminde oy kullanacak 300 delegeden 150’si oy kullandı. Seçime tek liste ile giren ve il kadın kollarında 5 yıldır yönetim kurulu üyeliği yapan Zühre Karabulut oy kullanan 150 delegenin hepsinin oyunu alarak CHP İl Kadın Kolları Başkanı seçildi. İl Kadın Kollarının 5 yıldır başkanlık görevini yürüten Fadime Özçakır ise seçimde kişisel sebepleri yüzünden aday olmadığını açıkladı. CHP’li Özçakır, yoğun bir seçim dönemi geçirdiğini ve bu süre zarfından ailesiyle fazla vakit geçiremediğini anlatarak, “Yoğun seçim döneminde ailemle fazla ilgilenemedim. Bu dönem başkanlığa tekrar aday olmayarak aileme vakit ayırmayı düşünüyorum. Ancak partim içinde gece-gündüz çalışmaya devam edeceğim. Yeni seçilen arkadaşımıza başarılar diliyorum.” dedi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı seçilen Zühre Karabulut ise, CHP’nin şuanda il genelinde 5 bine yakın kadın üyesinin bulunduğunu ve hedefinin ilk olarak partinin kadın üye sayısını artırmak olduğunu söyledi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı seçilen Zühre Karabulut’un yönetim kurulu listesi ise şöyle:
“Behriye Gümüş, Cahide Aydın, Eşe Karabacak, Fatma Celepçi, Fikriye Duman, Günnur Demir, Günnur Türem, Hatice Vatansever, Mine Kılınç, Nursel Canişçi, Raziye Sezer ve Selma Yaşar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel