Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

Çerçi; “Atatürk’ü Rahmet, Minnet ve Özlemle Anıyoruz”
 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 77. yıldönümünde yaptığı yazılı basın açıklamasıyla anan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda; doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde ileri bir demokrasi anlayışı ile taçlanmış olarak yine onun gösterdiği hedefler dahilinde varlığını devam ettirmektedir. Gelecek nesillerimizin aynı şuurla, inançla ve bilinçle bu kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralacaklarına, ülkemizi çok daha müreffeh hale getireceklerine olan inancım tamdır” ifadesinde bulundu.

“Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve inkılâplarıyla, birleştirici bütünleştirici yapısı, en önemlisi bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır” diyen Başkan Çerçi açıklamasına şöyle devam etti. “‘Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir’ prensibinden hareketle 10 Kasım tarihini, matem ve milli yas günü olarak kabul etmenin yanı sıra, Atatürk’ün fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz. Onun demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışı, Türkiye Cumhuriyeti Devletini milleti ile sonsuza denk bölünmez bütün olarak yaşatacak en büyük ateşleyici güçtür. Bu düşünce ve duygularla, ilke ve inkılâplarıyla hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize, manevi huzurunda söz veriyor ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel