Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Çanakkale Cumhuriyet'in önsözüdür
 Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Fehmi Yersel, "Anadolumuz, zafer müjdeleriye, kahramanlık destanlarıyla doludur. Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren, tarihe 'Çanankkale Geçilmez' sözü ile yazılan büyük bir destandır. Bu zafer, Yahya Çavuşları, Koca Seyitleriyle, kınalı Alileriyle, 57. Alaylarıyla kahraman Türk milletinin ve Peygamber ocağı dediği ordusunun zaferidir. Bu zafer, ordumuzun ve ulusumuzun üzerine çöken, 1912 Balkan harbi Bozgununun neden olduğu yenilmişlik psikolojisi ve utancının da sökülüp atıldığı bir dönüm noktasıdır. Vatan evlatları, Anadolu'nun dört bir yanından gelerek,  her türlü üstünlüklere karşı süngüsüyle, canıyla, kanıyla karşı koymuş, düşmanı Çanakkale'de durdurmuştur. Bu müthiş diriliş esnasında pek çok vatan evladı, gencisiyle yaşlısıyla okulda okuyan talebesiyle cepheye koşarak bu kutlu vazifede görev alarak şehit olmuştur. Çanakkale'de şimdi koyun koyuna yatan şehit vatan evlatlarımız da, ulusal bütünlüğümüzün en önemli güvencesi ve göstergesidir. Bunların yanı sıra, insan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, savaşın da savaşmanında bir gururu olduğunu Kahraman Türk ordusu tüm dünyaya göstermiştir. Yaralı düşmanını sırtında hastaneye götürmüş, denize düşen yaralı düşman askerlerinin sudan çıkabilmeleri için ateşi kesmiştir. Bu vesile ile Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümünde, bu savaşta yer alarak adlarını tarih sayfalarına altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi, minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel