Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

 Böbrek Hastaları İçin Büyük Hizmet


Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ender Hür’ün editörlüğünü yaptığı 2014 yılında hazırlanan ‘Kronik Böbrek Hastası Olmak’ adlı kitap, böbrek hastaları için önemli bir kaynak oluşturuyor. Kitaba internet ortamından da ücretsiz bir şekilde ulaşmak oldukça kolay. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Kitapları Sağlık Serisinden 2014 yılında çıkan ‘Kronik Böbrek Hastası Olmak’ adlı eser, böbrek hastaları için başucu kaynak konumunda. Kitap, Prof. Dr. Soner Duman ve Doç. Dr. Ender Hür editörlüğünde, Uzm. Dr. Kani Masaroğulları, Yrd. Doç. Dr. Düriye Deren Oygar, Uzm. Dr. Mehmet Tanrısev, Uzm. Dr. Hülya Bahadır Çolak ve Uzm. Dr. Serhan Vahit Pişkinpaşa tarafından hazırlandı. Kitaba internet ortamından da "http://www.egebook.ege.edu.tr/files/halkkitaplari45/files/assets/common/downloads/Kronik%20B.pdf" linkinden ulaşmak oldukça kolay.

KONUNUN UZMANLARI TARAFINDAN HAZIRLANDI
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Merkezefendi Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ender Hür, “Kronik böbrek hastalığı, herkesi ilgilendiren sağlık problemlerinin başında gelir. Toplum sağlığının korunmasında herkese eşit, erişilebilir sağlık hizmeti sunulması ve koruyucu hekimliğin önemi açıktır. Yaygın olarak görülen kronik hastalıkların tedavisinde, bilim insanlarına düşen, bire bir hastaların muayene ve tedavilerinin yanı sıra, daha da önemlisi toplumun hastalıklar konusunda bilinçlendirilmesidir. Bu amaçla bireylerin anlayabileceği düzeyde, sıkılmadan okunabilecek yayınlara ihtiyaç vardır. Bu kitap öncelikle böbrek hastalarına yönelik olarak hazırlanmıştır. Özellikle son dönem böbrek yetmezliği çeken hastalar ister böbrek nakli, ister periton diyalizi veya hemodiyaliz programında olsunlar, onlar için hastalık gündelik yaşamın bir parçası olmaktadır. Bu kitapta konular hasta ve hasta yakınlarının, hekimlere sordukları merak edilen konulardan seçilerek konunun uzmanı hekimlerce derlenmiştir. Yararlı olacağını düşündüğümüz bu eserde emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz” şeklinde konuştu.

KİTAPTA HANGİ BÖLÜMLER VAR?
Kitapta, Kronik Böbrek Hastalığı, Hemodiyaliz Hastası Olmak, Periton Diyalizi Hastası Olmak, Böbrek Nakli, Kronik Böbrek Hastalığı ve Diyet, Kronik Böbrek Hastalığında İlaç Kullanımı gibi konular yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel