Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu gençlik

Bilişim Öğretmeni Adaylarının Sorunu Yeniden Meclis'te
 Milletvekili Öz'ün bilişim öğretmenleri için çabası şöyle:


"İnternet kullanıcı sayısının arttığı ve ağının genişlediği ülkemizde, medya okuryazarlığının yerleşmesi, sağlıklı ve bilgi temelli bir bilişim hizmetinin sunulması, donanım, yazılım ve bilgisayar alanlarında çağa uygun, nitelikli ve erken yaşta başlayan bir eğitim öğretimle mümkündür.

Bilişim alanında eğitim vermeleri amacıyla yetiştirilen Bilişim Teknolojisi öğretmen adaylarımız, 4 yıl boyunca 3024 saat ders alarak öğrenim görmelerine rağmen yeterli sayıda kadro ataması yapılmadığını savunmaktadır. Öğretmen adaylarımız, 4 yıl eğitim aldıkları alanda atanma olanağı bulamazken, Bakanlığınızın açtığı 100 saatlik “Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği” kurslarına katılarak sertifika alan branş öğretmenlerimizin görevlendirilmesini eşitsizlik ve eğitim kalitesi açısından sorunlu olarak değerlendirmektedir.

Mevcut durumda 5. ve 6. sınıflarında zorunlu okutulmaya başlanan “yazılım” dersinin ilkokuldan başlanarak lise düzeyine kadar genişletilmesini talep eden Bilişim Teknolojisi öğretmen adayları, yerli yazılım ve Fatih Projesi’nin uygulanacağı okullar için bilişim eğitiminin önemine dikkat çekmekte, 2014 yılı içinde norm kadro sayısının arttrılmasını talep etmektedir.

Öğretmen adaylarımız, “Bilişim ve yazılım dersleri her kademede zorunlu olmalı. Her okula en az bir Bilişim Öğretmeni atansın, ülkemiz çağ atlasın” ifadesiyle taleplerini sürdürmektedir.

Buna göre; Bakanlığınızın “Bilişim Teknolojisi Öğretmen adayları”na 2015 ve 2016 yılı içinde norm kadro verilmesi yönünde çalışmalarınızda gelinen aşama nelerdir? “Bilişim Teknolojisi Öğretmen adayları”nın norm kadro sayısının arttırılması yerine, branş öğretmenlerinin kurs yoluyla “Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği” için görevlendirilmesinin gerekçesi nedir? Ülkemizde yazılım, donanım ve bilgisayar alanlarında daha etkin, nitelikli bilişim eğitimi ve hizmetinin verilmesi adına Bilişim Teknolojisi öğretmen adaylarının atanması için çalışmanız olacak mıdır?"


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel