Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA Manisa Büyükşehir Belediyesi

BİK’TEKİ SKANDAL TBMM’YE TAŞINDI

BİK’TEKİ SKANDAL TBMM’YE TAŞINDI

Karaca: “Mustafa Arslan

iddiamızı doğruladı ve

‘2 gazete daha var’ dedi”

Bir süre önce Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın ortaya attığı Basın İlan Kurumu’nda “skandal karar” iddiasında yeni gelişmeler kaydedildi ve yanlış karar Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “İddialarımız sonrasına telaşa kapılan BİK Anadolu temsilcilerinden Mustafa Arslan, önce 2019 yılı sonu ile 2020 yılı arasında kısa çalışmadan 300 bin TL menfaat sağladığı iddialarının yalan olduğunu, Yılmaz Karaca’nın yarattığı yalan ve iftiradır, bu şahısla mahkemede hesaplaşacağız şeklinde bir açıklama yaptığını belirtirken, çok geçmeden ANKA Haber Ajansına yaptığı açıklamada kendisi dışında 2 gazetenin daha olduğunu belirterek iddialarımızı doğruladı” dedi.

10 ELEMAN İÇİN YARARLANMIŞ

Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Basın İlan Kurumu’nda SKANDAL KARAR haberimizdeki iddialarımızı BİK Anadolu temsilcisi Mustafa Arslan, ANKA Haber ajansına yaptığı açıklamasında tamamen doğrulamıştır. 2019 sonu ile 2020 Nisan ayı arasında gazetesinde 10 elemanının kısa çalışmadan yararlandığın,ı 300 bin TL’nin yalan olduğunu, kendisi dışında Yeniçağ ve Konya Postası gazetelerinin de kısa çalışma ödeneğinden yararlandığını açıklamıştır. Mustafa Arslan bu usulsüzlükden kurtulabilmek için olayın içine 2 gazeteyi daha çekerek en az zararla olaydan kurtulma yolunu seçmiştir” diye konuştu.

YENİ YAYIN SAYILMAMAK İÇİN GERÇEKLER ÇARPITILIYOR

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Basın ilan Kurumu yönetmeliğine göre gazeteler, kadrolarında yer alan çalışanlarının belirtilen dönemde kısa çalışmadan yararlanamayacağını, BİK Anadolu temsilcisi Mustafa Arslan’ın Konya’da yayınlanan Yenigün gazetesi ile, itiraf ettiği Yeniçağ ve Konya Postası Gazetelerinin yönetmenliğe göre yeni yayın sayılması gerekmektedir. Bu usulsüzlüğün hazırlayıcısı Mustafa Arslan az zarar ile kurtulmak için 20 civarındaki kadrosunun 10’unun yararlandığını açıklayarak BİK Yönetimini etkilemek istemektedir” görüşüne yer verdi.

Karaca açıklamasını şöyle sürdürdü. “BİK temsilcisi Mustafa Arslan yönetim kurulu ve denetleme yapan görevlileri suça teşvik etmiş, Anadolu Gazetelerinin haklarını korumak yerine kendine menfaat sağlamıştır. Bir de utanmadan “Bu uygulama yönetmenliğe uygun başka gazeteler müracaat etse idi onlar da alabilirdi” diyerek yalan söylemektedir. Kendisine şunu sormak lazım. Sayın Arslan durmadan çalışmalarını gazete sahiplerine duyuruyordun bu imkanı neden duyurmadın?

Çünkü kısa çalışma uygulaması usulsüzdür, bu günkü gibi olağanüstü durumlar dışında uygulanamaz. Mustafa Arslan bu sıkıntının içinden çıkabilmek için çırpınmaktadır. Şuna inanıyoruz ki başta BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran ve yönetim kurulu bu hukuksuzluğa göz yummayacaktır.”

BASIN AHLAK YASASINA GÖRE DE CEZALANDIRILMALI

TGF Genel Başkanı Karaca, Basın İlan Kurumu, resmi ilanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait reklamların gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık ettiğini, BİK’in gazete ve dergileri dönemsel veya şikayete bağlı olarak mevzuat ve Basın Ahlak esası üzerinden denetlediğini, BİK Anadolu Temsilcisi Mustafa Arslan’a bu maddeyi açık bir şekilde ihlal ettiğinden söz konusu bu maddeden de ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

BİK’TEKİ SKANDAL KARAR TBMM’DE

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın açıklamasından sonra CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel