Öne Çıkanlar izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

 Başkan'dan Kalkınmaya Yönelik 5 Önemli Tavsiye
 Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşu Komisyonu’na Saruhanlı’nın kalkınmasına yönelik 5 önemli yatırım tavsiyesinde bulundu.
 

Başkan Yaralı, İlçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla Saruhanlı’ya gelen Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu üyelerini makamında ağırladı.
Yaralı, burada yaptığı konuşmada Saruhanlı’nın kalkınmasına yönelik Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ve ivedilikle hayata geçirilmesi gereken bazı yatırım önerilerinde bulundu.
Ekonomisi tarıma dayalı olan Saruhanlı’da yapılabilecek başlıca hizmetlerin sanayi bölgeleri oluşturulması ve arazi yollarının düzenlenmesi için taş ocağı kurulması olabileceğini ifade eden Yaralı, şunları kaydetti:
“Saruhanlı’nın Büyükşehir Belediyesi’nden beklentisi, ilçenin 4 farklı noktasında sanayi bölgeleri kurulmasıdır. Bu kapsamda İlçemizde fabrika ve işletme kurmak isteyen yatırımcılara yer gösterebilmek amacıyla Alibeyli, Paşaköy, Koldere ve Kayışlar bölgesinde 200’er dekarlık sanayi bölgeleri oluşturulabilir. Diğer yandan arazi yollarının bakım ve onarımı çok önemli, bu konuda sağlam ve sağlıklı zemin malzemesi temin etmek amacıyla taş ocağı kurulabilir. Bir diğer husus; pülverizatörler için su dolum tesisleri oluşturulmasıdır. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bu doğrultuda sistemli ve planlı bir çalışma başlatırsa çiftçiler için çok faydalı olacaktır. Aynı zamanda doğal afetlere karşı tedbir alınması amacıyla zirai don ve dolu gibi hadiselere yönelik erken uyarı sistemi kurulması da yararlı olacaktır. Ayrıca ilçe merkezinde otopark sıkıntısı baş göstermeye başladı. Bu sorunun çözümü noktasında acil adım atılması lazım. Öte yandan Saruhanlı’da yeni bir sanayi alanı açılması gerekiyor. Ulaşım hizmetlerinde ise kalitenin biraz daha artırılması gerekmektedir.”
Başkan Yaralı, konuşmasının ardından ajanda ve kalem hediye ettiği komisyon üyelerine ilçeyi gezdirerek, görev süresi boyunca hayata geçirdiği yatırımları tanıttı. Daha sonra Saruhanlı Ziraat Odası’na geçen heyet, Saruhanlı için yapılabilecek tarımsal ve kent ekonomisine dayalı konuları tespit etmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel