Öne Çıkanlar alaşehir mitingi MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

 Başkan Şirin’den Mevlana Haftası Mesajı
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şirin mesajında, “Hz. Mevlana’yı 742. Vuslat Yıldönümü’nde rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor; O’nun bizlere bıraktığı mirasın milli birlik ve maneviyatımıza için eşsiz imkanlar sunduğu inancıyla Şeb-i Arus’un hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi. 
Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Başkan Şirin şunları kaydetti: “Mevlana Celaleddin-i Rumi yalnızca bizlerin değil; artık tüm dünyanın gönül coğrafyasının sultanları arasında kabul görmüş bir şahsiyettir. Tüm İslam Alemi’ne ve ardından Batı dünyasına ulaşan fikir ve düşünceleriyle ‘şark bilgeliği’nin en önemli simalarından birisi haline gelmiştir. Mevlana Celaleddin-i Rumi zaman içerisinde hem eserleri, hem de yaşayışıyla tevazu, alçakgönüllülük ve hoşgörünün sembolü haline gelmiştir. Yaşarken ölmeyi bilen, Rabbi’ne kavuşmayı vuslat olarak gören, vuslatını da düğün gecesi, yani Şeb-i Arus olarak nitelendiren manevi bir şahsiyet için hiçbir zorluğun, hiçbir engelin kıymet-i harbiyesi olmamıştır. Hz. Mevlana işte bu derin kavrayışı hayranlık uyandıran manevi bir teslimiyetle başarmıştır. ‘Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük’ diyerek, durgunluğu, duraklamayı, yenilgiyi, bezginliği ve hatta acziyeti elinin tersiyle itmeyi bilen Hz. Mevlana’nın bu eşsiz görüşleri daha yüzyıllar boyu tüm dünyaya rehber olacak niteliktedir. Özellikle şiddetten ve kibirden arındırılmış bir gelecek için yüzyıllar öncesinden bize yol gösteren bu toprakların yetiştirdiği bilge kişilik Hazreti Mevlâna’nın nasihatlerine duyduğumuz ihtiyaç, O’nu özümseyerek, onu ehli kişilerden dinleyerek, gelecek nesillere aktararak giderilebilecektir. Vuslatı'nın 741'inci senesinde O’nu hatırlamamıza vesilesi olan bu hafta dolayısıyla görüşlerinin, yaşayışının milletimizin birlik ve beraberliğine örnek olması, tüm insanlığın da kardeşlik duygularını pekiştirme vesilesi olması temennisi ile Hz. Mevlana’yı rahmet ve minnetle yâd ediyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel