Öne Çıkanlar nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu mısırdaki idam kararları genel kurmay başkanlığı

 Başkan Ergün: “Mevlana, Aşk ve Sevgi Kılavuzudur”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mevlana Celaleddini Rumi’nin 742’nci vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Mevlana’nın, Anadolu’nun kutlu bağrından insanlığa kollarını uzatan, evrensel mesajlarını ulaştıran hidayet ve hikmet çınarı olduğunu belirten Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Hz. Mevlana barış ve kardeşlik harcı, aşk ve sevgi kılavuzudur. Onda umutsuzluk yoktur. Bezginlik ve yılgınlık, kapısından içeri girememiştir. Kaleme aldığı Mesnevi’si bir hakikat yoludur. Hz. Mevlana surete, şekle ve görünüşe bağlanmamayı bize vasiyet bırakmıştır. Benlikten kurtulmaya, kendini bulmaya, dışa değil öze bakmaya davet etmiştir. Suretten sıyrılarak manaya varılacağını, böylece Hakk’ın bulunacağını müjdelemiştir. O bize, bedende yaşarken ruhen namevcut olmayı öğretmiş, dünya nimetlerini yüz üstü bırakıp Allah’ı bilmeye, onunla yaşamaya, onunla manen birlik olmaya ve nefsani arzuları çiğneyerek kurtuluşa ermeye çağırmıştır. Asırlar evvel “Ne olursan ol yine gel” seslenişiyle kardeşliğin, bağışlamanın ve hoşgörünün sembolü ve inmeyecek sancağı olarak çağlar üzerinden parlamıştır. Hz. Mevlana ruh dengesini kaybedenlerin ilacı, nefsinin güdümüne girenlerine çaresi, etnik ve mezhep taassubuna kapılanların devasıdır. Bu duygularla düğün gecesinin (Şeb-i Aruz) 742’nci yıldönümünde Hz. Mevlana’yı rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Aradığımız ve ihtiyacını derinden hissettiğimiz barışın, kardeşliğin, uzlaşmanın ve birlikte yaşamanın Mevlana’nın ulvi mesajlarında çıkarılmak üzere saklı durduğuna yürekten inanıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel