Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Başkan Ergün Madenciler Gününü Kutladı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yeraltı kaynakları insanların yaşamlarını sürdürülebilmesi ve refah düzeyinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuştur. Çoğunlukla enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk içinde çıkarmaya çalışan madencilerimize toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında “selametle” diyerek uğurlanan, çıkışta birbirlerine “geçmiş olsun” diyen ve ailelerinin de onları her gün 'geçmiş olsun' diye karşıladığı başka bir meslek yoktur.”
MADEN ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI
Madenciler Günü denilince Manisa’da ilk olarak akla Soma’nın geldiğini ifade eden Başkan Ergün, “Soma denilince de yüreklerimizi dağlayan 13 Mayıs 2014’teki maden faciası akla gelmektedir. 301 maden emekçisi kardeşimizin şahadetiyle sonuçlanan bu elim hadise, son yılların en korkunç ve en kahredici olayıdır. Bu olay ülkemizi derin yasa, ilimizi kedere, Soma’mızı büyük mateme boğmuştur. Bu anlamlı günde Soma’daki 301 madencimiz başta olmak üzere, Ermenek’te, Zonguldak’ta ve ülkemizin her noktasındaki şehit madencilerimizi rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel