Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

 Başkan Çerçi, Kamu Kurumlarının Temsilcileri İle Görüştü
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçeye yapılacak hizmetlerin tespiti için fikir alışverişinde bulunmak amacıyla kamu kurumlarının temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi. 
Katılımcı belediyecilik anlayışıyla vatandaşlar ve kamu kuruluşları ile toplantılar gerçekleştiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda kamu kuruluşları temsilcileri ile buluştu. Toplantıya Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur ve İdris Avşar, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, daire müdürleri ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, fikir alışverişinde bulunmak ve 2016 yılı planlamasını yapmak amacıyla toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yunusemre ilçemize yapılacak olan çalışmaları belirlemek ve ilgili kurumlar ile koordinasyonu sağlamak için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmaları diğer paydaşlarımız ile koordinasyon içerisinde yapmamız gerekmektedir. Kurumlarımızın bizlerden taleplerinin giderilmesinin sağlanması amacıyla bu toplantı yapıldı.“ dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, uygun ortamı sağlamak ve okul bahçelerinin spor tesislerine dönüştürülmesi amacıyla çalışma planladıklarını belirterek, “Kendi imkanlarımız ölçüsünde okul bahçelerini spor tesisine dönüştürmemiz gerekmektedir. Hem öğrencilerimize hizmet etmek hem de öğrencilerimizin spor ihtiyacını karşılamak amacıyla ilçemizde uygun olan bazı okul bahçelerimizi spor tesislerine dönüştürmek için çalışmalar yapacağız. Böylece büyük bir sosyal ihtiyaç giderilmiş olacaktır. Ülkemizin geleceği gençlerimizdir. Bu proje bizim için o yüzden oldukça önemlidir. Çocuklarımızın devletine, milletine hayırlı evlatlar olarak yetiştirilmesi amacıyla çalışmalarda bulunmamız gerekmektedir.” diye konuştu.
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman ise Yunusemre Belediyesi’nin destekleri ile geçen sene çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Geçen sene Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi’nin desteği ile çok önemli bir projeye imza atarak 10 bin 349 gence ulaştık. Şu anda Bağımlılık ile Mücadele Derneğimiz oluştu. Genç sayımız her geçen gün artıyor. Yapılan bu çalışmalar ile birçok gencimiz kötü alışkanlıklardan kurtulacaktır.“ ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARIMIZ SPORLA TANIŞTI”
Yunusemre İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdülmuttalip Yıldırım da, Yunusemre Belediyesi’nin sportif anlamda yaptığı çalışmaların vatandaşlara büyük katkı sağladığını kaydederek, “'Yuntdağı Mahalleleri Spor Yapıyor' projesi kapsamında çocuklarımız sportif faaliyetlerde bulundular. Birçok çocuğumuz evlerinden alınarak ilk defa sporla tanıştırıldı. Bazıları ilk defa Manisa’yı gördüler. İlk defa yüzme havuzuna girdiler. Müthiş bir proje oldu. Yunusemre Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
Yunusemre İlçe Tarım Müdürü Engin Kurt ise, organik tarım çalışmaları konusunda Yunusemre Belediyesi’nin büyük katkıda bulunduğunu vurgulayarak, “İlçe tarım müdürlüğümüz ve Yunusemre Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında organik tarım için 3 bin 780 dekar arazide 155 müracaat yapıldı. Toplu talepleri karşılayabilmek amacıyla Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla ulaşım ihtiyacına cevap veriyoruz. Organik tarım konusunda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.” dedi.
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise Yunusemre Belediyesi’nin eğitime de büyük katkı verdiğini vurgulayarak, “Yunusemre Belediyemizin katkılarıyla 8. sınıflara yönelik TEOG deneme sınavı ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavları yapıyoruz. Şuanda yaklaşık 5 bin öğrencimiz bu deneme sınavlarından faydalanarak sınavlar öncesinde kendilerini test etme imkanı buluyor. Belediyemizin eğitime yaptığı bu katkılardan dolayı oldukça memnunuz. Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi'ye çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
“YAPILAN ÇALIŞMALAR OLUMLU SONUÇLAR DOĞURUYOR”
Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırkız da, Yunusemre Belediyesi ile İlçe Müftülüğü’nün dini gün ve gecelerde ortak yaptığı çalışmaların halkın nazarında ciddi anlamda olumlu tepkiler aldığına dikkat çekerek, “Yunusemre Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Kutlu Doğum Haftasında 5 bin Kuran-ı Kerim dağıtması, yine belediyemizin değişik programlarda 30 bin Kuran-ı Kerim dağıtması çok ciddi projelerdi. Hafızlık cemiyetimizi geçtiğimiz yıl belediyemizin katkılarıyla yapmıştık. Ayrıca camilerimizde yapılan cami temizleme çalışmasının yanı sıra camilerimizin etrafının temizlenmesi, bakımı ve onarımına yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ederim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel