Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA Manisa Büyükşehir Belediyesi

Bakan Avcı: ‘Veliler bize başvursun gereğini yapalım’
 TBMM’de bazı muhalefet milletvekillerinin sözlü sorularına cevap veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sadece Kur'an-ı Kerim veya Siyeri Nebi dersleriyle ilgili değil, tüm seçmeli derslerle ilgili olarak okul yöneticilerinin velilere ve öğrencilere farklı gerekçelerle "O dersin öğretmeni yok" veya "O derse yeterince talep yok" diyerek velileri ve öğrencileri yönlendirmeye çalıştıklarının bilgisinin kendilerine de geldiğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın, “Seçmeli, zorunlu ders olarak Kuran-ı Kerim ve Hazreti Muhammed, Peygamber Efendimiz'in Hayatı konuları seçmeli oldu. Fakat okullarda ‘yeterli sayıda öğrenci yok’ diye diğer branşlara beden eğitimi, müzik, resim gibi branşlara başvuran öğrencileri zorunlu olarak bu derslere alıyorlar” şeklindeki eleştirisine cevap veren Bakan Avcı, “zorunlu seçmeli yok, seçmeli dersler var. Evet, Türkiye genelinde bazı okullarımızda, sadece Kur'an-ı Kerim veya Siyeri Nebi dersleriyle ilgili olarak değil, bütün diğer seçmeli derslerle ilgili olarak yöneticilerin kendi tercihlerini velilere ve öğrencilere değişik gerekçelerle, ya ‘o dersin öğretmeni yok’ veya ‘o derse yeterince talep yok’ diyerek velilerin ve öğrencilerin tercihlerini yönlendirmeye çalıştıklarına dair bilgiler geliyor. Hemen hemen her dersle ilgili, dediğim gibi, yöneticinin, müdürün, müdür yardımcısının veya konuyla ilgili öğretmen arkadaşların kendi tercihlerini empoze etme yönünde bazı şeyleri olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.

Herhangi bir derste öğretmen sıkıntısı varsa, o seçmeli dersi seçmek konusunda öğretmen eksiği gerekçe olarak gösterilmesi durumunda velilerin kendilerine başvurmalarını isteyen Bakan Avcı, “İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne veya İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ‘ben çocuğumun şu dersi almasını istiyorum, oysa filanca okulda bu dersin öğretmeni olmadığı gerekçesiyle bu ders açılmıyor’ veya ‘yeterince öğrenci müracaatı olmadığı için bu ders açılmıyor’ gibi bize bilgi vermeleri hâlinde biz bu gerekçelerin sağlıklı olup olmadığını, bazıları da hakikaten doğru olabilir, sağlıklı bir gerekçe mi yoksa yöneticinin kişisel tercihlerinden mi kaynaklandığını araştırıp gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Dolayısıyla, bu konuda bir hassasiyetimiz var ama bu vesileyle bu hassasiyetimizi bir kere daha buradan duyurmuş olalım. Eğer somut olarak ‘şu filanca okulda şöyle bir uygulama oldu ve dolayısıyla, çocuğumuz istediği seçmeli dersi değil, okul yönetiminin tavsiye ettiği bir başka dersi seçmek zorunda kaldı kendi isteği hilafına’ gibi bir bilgi varsa, o bilgiyi benimle paylaşırsanız ben gereğini araştırır, yaparım” diye konuştu. 

DERYA YETİM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel