Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Bakan Açıkladı: Sömestr Tatili Uzamayacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi" kapsamındaki "Fethi Gemuhluoğlu'nu Anma Programı"na katılmak üzere Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ne gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlardan 80 bin öğrencinin etkilendiği" yönündeki açıklamaların anımsatılması ve bu öğrencilere yönelik yoğunlaştırılmış eğitimle ilgili bilgi istenmesi üzerine Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Bölgedeki şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevleri başına dönecek ve arada kaybolan günleri telafi etmek için yoğunlaştırılmış eğitim programlarını uygulayacaklar. Telafi eğitimleri, haftasonları ve gerekirse sömestr tatilinin bir kısmını veya gerekirse tamamını eğitim için kullanarak bu kayıp günlerimizi inşallah telafi edeceğiz."

"MEB'İN İMKÂNLARI TELAFİ ETMEYE YETER"

Bazı özel okullardan bu öğrencilerin eğitimine destek verebilecekleri yönünde açıklama yapıldığı anımsatılarak, "Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir destek alacak mı" diye sorulması üzerine de Avcı, "Şu ana kadar bize ulaşmış böyle bir destek talebi yok. Ulaşırsa nasıl bir planlama içinde, ne tür imkânlarla bunu yapmayı düşünüyorlarsa memnuniyetle o kurumlarla işbirliği yaparız ama MEB'in kendi imkânları bunları telafi etmeye yeter" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Avcı, sömestr tatilinin 15 günden 1 aya uzatılacağına ilişkin haberlerle ilgili de, "Öyle bir çalışmamız yok" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel