Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

 Aynı Yerdeki Tanıklar Farklı İfade Verdi


Soma maden kazasının mağdur işçilerinden ve Soma davasının tanıklarından Recai Piyana, kendinden önce dinlenen Fehmi Dinç ile aynı yerde çalışmasına rağmen olay anına ilişkin farklı anlatımlarda bulundu. 

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma Davasının 5’inci duruşmasının ikinci oturumunda mağdur ve tanık işçilerin dinlenmesine devam ediliyor. Olay anında 3 bandın kuyruğunda taban işlemi yapan bant montaj işçisi Recai Piyana, olay anına kadar bantlarda herhangi bir anormallik yaşanmadığını ve o gün biri saat 11.00’de diğeri 14.00-14.30 gibi iki kez dinamit atımı yapıldığını kaydetti. Piyana, yaşadıklarını, “Saat 14.30 gibi taban aldığımız bant altında taş olduğu için dinamit atımı yaptık. Dinamit atımı sırasında bantları durdurduk ve yaklaşık 5 dakika sonra dumanın bitmesinin ardından tekrar çalışmaya başladık. O sırada her iki bant çalışıyordu. Yaklaşık 10 dakika sonra 4. bant durdu. Bandın durma sebebini öğrenmek için şalterci 4. bant tarafına doğru yöneldi çok kısa sürede geri geldi ve duman geldiğini söyledi. Bu sırada bant sürtünmesi kokusu ve kablo kokusu geliyordu. Ardından yoğun bir duman ortalığı kapladı. Yaklaşık 40-30 metre göremediğimiz için bazen emekleyerek bazen de el yordamıyla banda tutunarak kulükarın oraya ulaştık. Gazdan etkilendiğim için kustum. 10-15 dakika sonra İsmail Adalı ve amirler olduğumuz yere geldi ve kendimizi kötü hissediyorsak dışarı çıkmamızı söyledi biz de dışarı çıktık.” 
Mahkeme başkanı Aytaç Ballı da, Recai Piyana’ya ‘Dinamit atılırken Fehmi Dinç’in çalışıyor olma ihtimali var mı? Çünkü Fehmi Dinç dinamit atılmadığını veya hatırlamadığını söyledi’ şeklinde soru yöneltti. 
Piyana ise bu durumun mümkün olamayacağını dinamit atımında çalışmaların ve bandın durdurulduğunu anlattı. Fehmi Dinç’in kendisine tavandan taş düştüğünü söylediğini ancak bu olayın dinamit atımı sonrası gerçekleştiğine emin olduğunu kaydeden Piyana, kulükarın orada beklerken iki kez patlama sesi duyduklarını ancak bu patlama seslerinin dumanın her yeri kaplamasının ardından geldiğini anlattı.
Recai Piyana, Kırkağaç Savcılığında verdiği ifadeyi de kabul etmediğini ve kendisinin beyanı olmayan birçok suçlamanın yer aldığını kaydetti.
Can Gürkan’ın avukatı Kadir Çetin de, Recai Piyana’ya kulükarda beklerken gelen İsmail Adalı’ya olayın nerede başladığını söyleyip söylemediklerini sordu. Bunun üzerine Piyana, şu cevabı verdi: “O haldeyken bir şey demek gelmedi aklımıza.”
Duruşma mağdur ve tanık işçilerin dinlenmesiyle devam etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel