Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

AYDIN DA GAZETECİ MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Genç gazeteci meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız, Murat Uçkaç ve İsmail Örs’ün haber takibi sırasında adliye önünde uğradıkları saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Tam da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haftasında bu saldırının gerçekleşmiş olması, aslında anlatmak istediklerimizin yaşanmış üzücü bir özetidir. Gazetecilik bir kamu görevidir. Meslektaşlarımız bu görevi yerine getirirken, yasalardan ve basın kanunundan güç alırlar. Son yıllarda görevleri başındaki gazetecilerin, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, adeta şiddeti uygulayanlar tarafından meşru görülmeye başlanmıştır. Kendilerinde bu hakkı görüyor olmalarının kabul edilebilir hiçbir mazereti yoktur.  Gazeteciler Cemiyeti olarak yaşanan bu üzücü saldırıyı kınıyor, konuyla ilgili bugün cemiyetimizde saat 14.00’te bir basın açıklaması yapacağımızı bildiriyor, birlik ve dayanışma açısından tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz.

Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın, Aydın ilimizde 10 Ocak Gazeteciler günü haftasında meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor gazeteci meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Fotoğraf: kanal101

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel