Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Aydemir; “Kadınlar başımızın tacı, şefkat kahramanlarıdırlar”
  Dünyanın her yerinde farklı ülkelerine 8 Mart Kadınlar Günü’nün özel gün olarak ortak bir şekilde kutlanmakta oluğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “İnanıyorum ki dünyanın hiçbir yerinde kadınlar ülkemizde olduğu kadar değerli değildir. Kadınlarımız bizim için her şeydir. Analarımız bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımız, mesai arkadaşlarımız ve daha nice değerli sıfatlarla onları anıyoruz. Bizler öyle bir medeniyetin, öyle bir tarihin evlatlarıyız ki, bizim medeniyetimizde “cennet anaların ayağı altına” serilmiştir. Hürmete, iltifata en layık olanın bir kadın olan annelerimiz olduğu ifade edilmiştir. Kadınlar inancımız gereği bize Allah’ın bir emaneti olarak vasıflandırılmış ve emanete sahip çıkma ve halel getirmeme noktasında sıkı sıkıya tembihat yapılmıştır. Kadın bizim değerlerimize, inancımıza göre en kutsal varlıklardan biridir. Başlara taçtır. Kadın en büyük kahraman olan “şefkat kahramanı”dır” ifadesinde bulundu.

Aydemir açıklamalarına şöyle devam etti; “Bizler biliyoruz ki Güçlü Kadın Güçlü Aile, Güçlü Aile ise Güçlü Toplum demektir. Bu şiarda Ak Parti İktidarlarımız döneminde kadının daha güçlü bir birey olarak toplumda yer almasını sağlamak amacıyla yaşam standartlarını artırmak, iş hayatında önüne konan engelleri ortadan kaldırmak, ailenin sürekliliğini sağlamak, siyasette kadınları daha görünür kılmak vb. amaçlarla getirilen düzenleme ve yapılan değişikliklerle cinsiyete dayalı ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım atıldı ve atılmaya devam ediyor. Ülkemizde özellikle 12 yılı aşkın Ak Parti iktidarı döneminde, kadınlarımızın hakları ve genel yaşam şartları konusunda çok önemli bir mesafeler kat edilmiştir.

Kadınlarımıza yönelik cinsiyet ayrımcılığı, aile içi şiddet, eğitim hakkının ihlal edilmesi gibi olumsuzlukların Türkiye gibi modern ve çağdaş bir ülkede kabul edilmesi mümkün değildir. Bunlar yalnız kadınların değil hepimizin toplumsal sorunudur. Ülkemizde de artık kadınlarımız hem Kamu sektöründe hem de özel sektörde önemli görevler üstlenmiştir. AK Parti hükümeti kadınların yönetime katılmasını istemekte ve bununla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Kadınlarımızın sadece aile hayatında değil, iş hayatında, toplumsal hayatta, sosyal hayatta, siyasette, sporda ve pek çok alanda etkin görevler üstlendiklerini gururla görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel