Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Asırlık Çınarlar Yok Oluyor
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından doğal sit alanı olarak belirlenen Ağlayan Kaya'nın devamında yer alan, Manisa'nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin doğal sınırı Çaybaşı Deresi içindeki asırlık çınarlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Asırlık çınarların birçoğunun kökleri dışarı çıkarken bazı çınar ağaçları ise kökleri yüzünden yan yatmış durumda. Spil Dağı'ndan kaynağını alan Çaybaşı Deresi'nin yatağında bulunan çınar ağaçları yok olma tehlikesi yaşıyor. Birçok çınar ağacının kuruduğu dere yatağında asırlardır ayakta kalan çınar ağaçlarının kökleri suyun kuvveti ile dışarıya çıkarken bazı çınar ağaçlarının ise köklerinin zayıflaması nedeniyle yan yatıkları görüldü.

"DOĞAYI YOK ETMEYELİM"
Mutlu Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu, "Çaybaşı Deresi'nin içindeki tarihi çınarlar bakımsızlık ve ilgisizlikten kurumak üzere. Ağaçların kökleri dışarı çıkmış durumda. Eski estetik özelliğine kavuşturursak çınarları kurtarırız. Bunu sit alanındaki görevli arkadaşlarımız ihbar olarak kabul etsinler, duyarlı yaklaşsınlar çınarları kurtaralım. Diğerlerini kurtaramadık en azından bunlar kurtulsun. Doğayı kendi kendimize yok etmeyelim" diyerek çınar ağaçlarına sahip çıkılmasını istedi.
Öte yandan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü yetkilileri, Çaybaşı Deresi'nin doğal sit alanı içinde olduğunu ancak dere yatağındaki çınar ağaçlarının hiçbirinin tescili yapılmadığı için koruma altında olmadığını açıkladı. Derenin içindeki ağaçların bakım ve sorumluluğunun belediyelerin yetkisinde olduğu kaydedilen açıklamada, ağaçların tescillenmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü'ne belediyeler tarafından başvuru yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel