Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

 Amatem'e 11 Ayda 12 Binden Fazla Başvuru
Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, 2015 yılının ilk 11 ayında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Amatem birimine 410’u kadın 12 bin 202’ü erkek olmak üzere toplam 12 bin 612 kişinin başvurduğunu bunlardan bin 96 kişinin yatarak tedavi gördüğünü açıkladı. 
Manisa İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurul Toplantısı Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Manisa’nın 2015 yılı uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay tarafından bir sunum yapıldı.
‘İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulları Çalışma Usul ve Esasları’ doğrultusunda ilk kurul toplantısının 29 Nisan’da yapıldığını ifade eden Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurullarının oluşturulması, İl Uyuşturucu Koordinasyon Alt kurulu (komisyonu)’nun oluşturulması, Uyuşturucu ile Mücadele İl Aksiyon Planı’nın hazırlanması çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında 2015’in ilk 11 ayında 17 bin 4 öğrenciye, 271 öğretmene ve 3 bin 883 de anne-babaya ulaşıldığını belirten Tay, ‘Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık. Her türlü Bağımlılık Yapıcı Maddeden Uzak Dur’ projesi kapsamında ise 10 bin 349 kişiye ulaşıldığını ve bu kişilerden 9 bin 528’inden bağımlılık yapıcı maddeden uzak duracağına dair imza toplandığını kaydetti. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Amatem'in 2015 yılının ilk 11 Ayı istatistiklerini de paylaşan Tay, 410 kadının, 12 bin 202 erkeğin başvuruda bulunduğunu ifade etti. Tay, 367 kadının, 11 bin 149 erkeğinde ayakta tedavi edildiğini söyleyen Tay, 43 kadının, bin 53 de erkeğin yatarak tedavi gördüğünü söyledi.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2015 yılının ilk 11 ayında Manisa’da 125 adet narkotik ve psikotrop madde olayı meydana geldiğini anlatan Tay, bu olaylarla ilgili 160 şüphelinin de yakalandığını açıkladı. Tay, İl Emniyet Müdürlüğü KOM olaylarında ise 711 narkotik suç olayının yaşandığını açıkladı.
Sunumun son bölümünde vatandaşlara ALO 191 Uyuşturucu Danışma ve Destek Hattından bahseden Tay, vatandaşların bu numaradan önleme, tedavi, tedavi sonrası rehabilitasyonu konularında destek alabileceklerinin bilgisini verdi.
Toplantının son bölümünde konuşan Vali Erdoğan Bektaş ise, "Yapılan çalışmalar aşağı yukarı bu. Türkiye genelinde bir alarm durumu söz konusu. Hem merkezde hem de ilçelerde. Dolayısıyla bizim ilimizde de buna uygun çalışmalar sürdürülüyor. Bu çerçevede gelecek önerilerinize açığız” diyerek salondan gelen önerileri dinledi.
Vali Bektaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’ın madde bağımlılığıyla mücadele konusunun tiyatral anlamda sürmesi önerisinde destekte bulunacaklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel