Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Aktif Eğitimcilerden Kadınlar Günü Programı
 Programda bir konuşma yapan Aktif Eğitim-Sen Manisa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Belgin Atik, “Peygamber Efendimiz (sav)'in 14 asır öncesinden gelen 'Kadınlar size Allah’ın emanetidir' ikazına rağmen, bugün biz, küçük kızların diri diri toprağa gömüldüğü Arap coğrafyasının, cahiliye döneminden çok da farklı olmayan tablolarla karşı karşıyayız. Dünyada ve ülkemizde kadınların üç temel sorunu vardır. Bunlar, emeğinin sömürülmesi, cinsel kimliğinin istismar edilmesi ve şiddettir. Milyonlarca kadın, tarımda, ev hizmetlerinde, çocuk bakımında her türlü güvenceden mahrum olarak düşük ücretle çalışmaktadır. Binlerce kadın, çalıştığı ortamlarda, sokakta, evde birilerinin ahlaki zaaflardan kaynaklı saldırılarına maruz kalmaktadır." dedi.

 Her yıl yüzlerce kadının, bizzat eşinden, ailesinden ya da başkalarından gördüğü şiddet sonucu zarar gördüğünü, hatta hayatını kaybettiğini dile getiren Atik, "Yapılan kutlama ve etkinliklerin amacı, insan hakları temelinde kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik durumlarına dikkat çekmek, sorunlarının çözümü için duyarlılık ve bilinç oluşturmaktır. İnanıyoruz ki, bütün insanlar Peygamber Efendimizin (sav) şu Hadis-i Şerifini uygulasalardı ve ne kadar kazançlı çıkacaklarını bilselerdi bütün bu olumsuzluklar yaşanmayacaktı. Efendimiz (sav) diyor ki, erkek hanımına hanım da eşine sevgiyle baktığında Cenabı Hak da onlara rahmet nazarıyla bakar; şayet erkek hanımının ellerini ellerine alırsa her ikisinin de günahları parmaklarının arasından dökülür. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, eğitim çalışanlarının ellerinin toplumun bütün kesimlerine ulaştığı bilinciyle, yarının bütün kadınlarını ve onların kıymetini bilecek erkeklerini daha bir özenle ve idealle yetiştirmeye kendimizi vazifeli biliyor, bütün olumsuzlukların giderilerek daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir geleceğin kurulması için gayretlerimizi sonuna kadar ortaya koyacağımızı ilan ediyoruz." diye konuştu.

Atik, şiddetin olmadığı, kadının cinsel bir araç olarak görülmediği, sevgi ile dolu yaşanabilir bir dünya dilekleriyle programa katılan kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel