Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

AK Partili Özdağ, Engelliler Gününü Kutladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, engelli vatandaşlara hizmetin, insani bir borç olduğunu belirtti. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, engelli olmaya sebep olan etkenlere karşı dikkatli ve temkinli olunması gerektiğini ifade etti. Özdağ, “Engelli oluşu engellemeli, çıkardığımız yasa ve uygulamalarla tüm engelleri hep birlikte aşmalıyız. Yakın zamanda ülke genelinde hizmete sokacağımız Engelli Yaşam Merkezi ile büyük bir engeli de ortadan kaldırmış olacağız. Çünkü biliyoruz ki engellilerin sorunu tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu anlayış ve sorumluluk dahilinde reform niteliğinde çıkardığımız kanunlarla Türkiye’de farklılıkları bir araya getirerek zengin bir millet yapmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.”diye kaydetti.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edildiğini hatırlatan Özdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olmalıdır. Engelliler ile ilgili politikalar; sadece engelli vatandaşların insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmayıp, aynı zamanda engelliliğe neden olan etmenlerin çözümünü de kapsamalıdır. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu engelli durumuna düşmüşlerdir. Başımıza gelebilecek bu kazalardan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almakla olur. Engelli kardeşlerimizin hepsi bize emanet. O kardeşlerimizle birlikte birinci sınıf vatandaş olarak tüm engelleri kaldırarak, normal yaşamanın şart ve koşullarını oluşturmalıyız. Herhangi bir kazada biz de herhangi bir organımızı kaybedebiliriz. Bu yüzden hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Engelli vatandaşlarımıza bakmak aynı zamanda bizlerin insani ve imani borcudur”
“2019’A KADAR 100 AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Manisa’da şuana kadar toplam 800 akülü araç dağıtıldığını, bundan sonra da engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalara devam edileceğinin altını çizen Özdağ, “Engelli vatandaşlarımızı üreten insan haline getirmek istiyoruz. Önce okullu yapacağız, sonra meslek sahibi. Ardından da katma değer sağlamalarına imkan sağlayacağız. Biz öncelikle bunu istiyoruz. Sadece istemekle kalmıyor toplumun her kesimine de hizmetlerimizle ulaşıyoruz. 2019 seçimlerine kadar toplam 100 civarında açılışı gerçekleştirerek, Manisa’yı sadece büyükşehir değil aynı zamanda marka şehir yapacağız. Bu süre zarfında hızlı tren, otobanlar, okullar, fakülteler, 46 gölet ki bunun 16’sı açılmıştı. 4 büyük baraj, organize sanayiler, hastaneler, Sabuncubeli tüneli başta olmak üzere birçok yatırımın açılışını gerçekleştireceğiz. Manisa ve diğer illerimiz zengin ve güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Türkiye güçlü olunca da Türk ve Müslüman Dünya güçlü olur. Hedefimiz bölgesel ve küresel yönden güçlü süper Türkiye’yi inşa etmek.”ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel