Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri ilk apantisit ameliyatı hazine bakanı ak parti somada nevruz kutlamaları

ABD ve DEMOKRASİ SÜZGECİ!

         Sevgili Okuyucularım;

        ABD Seçimler sonrası iç ve dış endişesini söküp atamıyor.                  ABD Parlamento binası sıkı bir şekilde Pentagona bağlı özel kuvvetler tarafındanda  korunmaktadır. 10 Mart 2021 tarihinde alınan kararla, Parlamento binasını koruyan 2300 özel eğitimli Pentagon Milli Milis askerinin görev süresinin iki ay daha uzatılması onaylanıyor.  Pentagon Milli Milis gücünün tamamı 5200 dür, demek oluyor ki özel eğitimli Milli Milis gücünün yarış ABD’de yanlızca Parlamentosunu koruyacaktır.

   ABD’de Demokrasi kozasının içindeki kurtlar kelebek olarak çıkmaya başladı. Kelebeklerin ömrü malum..!

     ABD Devlet sözcüsü Entoni Blinken “Birleşmiş Milletler kapsamında harici ülkelerde Demokrasiyi destekleyeceğiz, lakin bunu savaş müdahale yolu ile değil,” diyor. Ve devam ediyor. Blinken; “ÇİN BU ALAN İÇİN EN UYGUN UYGULAMA ALANI OLABİLİR” diyor.

    Beklenen ilk adım yakın zamanda gerçekleşiyor; Antoni Biliken ve Çin Dışişleri direktörü “Yan Tzeçi yardımcısı Van Yi” ile Alaskanın Ankoriç şehrinde görüşme yapacaklardır.

      Bu konuda ABD hızlı davranıyor. 30 Yıllık IRAK, 20 Yıldır Afganistan da başarısız oluşları ve döktükleri kanların yarattığı huzursuzlukların iç siyasette tartışılır olması, iç kargaşaya yol açmıştır.     

   Demokrasi adıyla gittikleri yerlerde bıraktıkları zulümle yarattıkları göçmen insanların denizlerde boğulan kadınları, çocukları, kıyıya vuran çocuk cesetleri ile hafızalardan silinmez şekilde sorgulanmaya başlanınca belli rahatsızlıklar belli kararları almaya itmiştir ABD politikalarını.

    Entoni Blinken “Askerlerin savaşın bu cephelerinden geri dönüşü sağlanacaktır, Ülkelerin rejim değişikliği fikrinden itina edileceğini, dış siyasi Demokrasi hareketini askeri olmayan Demokrasi yolu ile destekleyeceklerini” açıklıyor.

     E. Bilinken, Dış ülkelere yapılan Demokrasi taşınmasının Askeri müdahale yoluyla yapılması ABD’nin imajını karalamaktadır.” Diyor. Devam ederek,   “Harici- Strateji yarada bilmek için başta ÇİN ile ABD ( Vaşington – Pekin) arasında diyaloğu güçlendirmesi gerekmektedir. ÇİN ile diplomasiye de Uluslararası halk teşkilatlarını da dahil etmeliyiz. ÇİN bizim geri çekildiğimiz alanı doldurmaktadır. İtiraf etmeliyiz, Joe Bıden de dahil olmak üzre, Barak Obama yönetiminin geçmiş stratejisi bu günü hazırlamıştır. Artık  Joe Bıden Dünyaya yeni bir Demokrasi taşıma anlamıyla yaklaşmaktadır.”

   Bu durumun yakın zamanda en iyi örneği; Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco’ nun Irak ziyaretidir. “Düğün değil, Bayram değil Eniştem beni niye öptü” diye halk sözümüz var.

         Bu ziyareti bu koşullar altında yapması, Papa’nın Irak’a ne denli önem verdiği Irak Kürt yönetimi katkılı yapılan ayin ve de Papanın ziyaret anısına bastırılan PUL HARİTASI neyi gösteriyor. Sorguladığımızda; Bu harita Molla Barzani tarafından bastırılarak aşiret halkına dağıtılmıştı. Şimdi oğlu Mesut Barzani döneminde Papa onuruna bastırılan “PUL HARİTASI” Hıristiyan alemine ve de dünya kamuoyunun önüne ısıtılarak  “Temcit Pilavı” gibi sürülüyor. Oh maşallah Joe Biden iyi başladı demokrasiyi savaşsız yerleştirme taşımasına.

               Papa Francesco’nun Irak ziyareti Dünyanın gündeminde en üst sıraya oturdu bile. Türkiye’deki TV kanallarında ve basında, tartışmalar yüzeysel-sahibinin sesinden yapılan ezberlenmiş yorumları aşamadı. Ziyaretin Türkiye’de rahatsızlık yaratan boyutları büyüktür. Bu Harita Molla Barzani misali, Ermenistan, İsrail tarafından da yayınlanmıştı. Tıpkı ABD Pentegon da bulunan 2025 Türkiye haritası gibi. Haritanın bir ucu Kars’a kadar uzanmaktadır. Karsta  yaygın bir halk sözü var “Alha büzüğün eğridir ..” diye, nedense o geldi aklıma.

      Bakıyoruz Papa, DAİŞ’ı (IŞİD’ı)  Kötüleyerek, Iraklı Şiiler’in lideri Ayetullah Ali El Sistani’yle görüşmesi ve 2015 yılında ailesiyle birlikte Bodrum’dan Yunan adalarına geçmeye çalışırken Yunan  Sahil Güvenliği tarafından kara sularına alınmayarak boğulan 3 yaşındaki Suriyeli Alan’nin babasıyla bir araya gelmesi Pembe tablo oluşumu yaratmıştır.

   Cumhurbaşkanı Berham Salih tarafından kabul edilen Papa, yaptığı konuşmada; Papa Francesco, “Silahlar sussun! Burada ve her yerde silahların yayılması sınırlansın. Bu ülkeyi birlik içinde inşa etmek isteyen insanlara alanlar açılsın” diyor.

      Bakın hele kutlanması gereken bir GÜN daha yaratıldı! Papa Francesco’nun Irak ziyareti anısına “ 6 MART’ı”  Ulusal Hoşgörü ve Birlikte Yaşama Günü ilan ediliyor. Hay Maşallah…

   ABD Başkanı Joe Biden ise, Papa Francesco’nun Kürdistan Bölgesi ve Irak ziyaretinin “Tüm dünya için umut sembolüdür” diyor.

     Sevgili okuyucularım, Saksısı kaybolan boşuna aramasın! Saksılar ABD’ye nakledilmiş. Co Bayden’ın kafasına saksı düşmüş galiba, aklı yarıda olsa başına gelmiş diyorlar.

      Entoni Blinken Türkiye’yi unutmuyor; “İster Türkiye, isterse başka bir ülke olsun ABD savaş müdahalesi taşıyan unsurları kabul etmeyecektir.” Diyor.  Sözü, Türkiye’nin IRAK’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü PKK-YPG- PYD’ye müdahalesini Irak’ta harbi ilerleme olarak gördüklerini, Türkiye ile İran arasında gerginlik tırmanışı yaşanmasında İran’ın desteklediği kuvvetlerin stratejik alanlarının genişleme gayretleri galiba, ABD’yi düşündürür olmuştur. Yoksa Terör örgütü PKK-YPG’nin Kuzey Irakta kıskaca alınması hoşlarına mı gitmiyor? Türkiye Irak Büyük Elçisi Fatih YILDIZ açıklamasında “Türkiye’nin Irak Serhatlarına olan saygısı konusunda, “Türkiye’ye ders vermek kimsenin harcı değildir.” Diyor. İran Büyük elçisi Muhammet Ferezmani Dış İşleri Bakanlığına çağrılarak İran’ın Türkiye’nin Terörizim ile mücadelesine destek beklenildiği, oysa İran’lı yetkililerin açıklamaları aksini ifa ettiğini, İran tarafından koruma altına alınan 525 Terörist konusunda da endişe yarattıldığı uyarısı yapılmıştır.  Bilinen bir gerçek ABD açıkça Terör örgütü ve onun uzantısı YPG/PYD’yi açıkça silah donatımı ile güçlendirmeye çalışmaktadır. Ekonomik yardımları finans yolu ile dahada güçlenmelerini sağlamaktadır.

   Irak Kürdistan yönetimi 2020.ci Yılda Türkiye ile karşılıklı İmzalanan Sincar mukavelesi kapsamında PKK ve uzantısını bölgelerinden çıkartmaya söz vermişti. Görünen o ki uzaklaştırma yerine kendi silahlı güçleri ile birleştirdiği aşıkardır.  Bir zamanlar Diplomatik pasaportların verildiği Irak kürt yönetimi, alkışlara karşılanarak övgüye tabi tutulan YPG ihanet çemberini ateşe vermektedirler. Bölgesel barışın Güvercinlerini öldürerek!

    “ Ne Şam’ın şekeri, ne Arap’ın yüzü, Ne de Barzani’nin dostluğu” diyelimmi. Bekleyelim görelim.

       Sağlıklı yaşayın sağlıcakla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel