Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu gençlik

Kimyasal saldırıda katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Suriye’nin İdlib kentinde rejimin düzenlediği kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için Manisa Sivil Dayanışma Platformu tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Hatuniye Camii müezzini Şuayip Özcan, Müslümanların yaşananlar karşısında sessiz kalmaması ve özeleştiri yapmaları gerektiğini söyledi.

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) üyeleri ikindi namazının ardından Hatuniye Camii’nin bahçesinde düzenledikleri basın açıklamasıyla Suriye’nin İdlib kentinde, rejimin düzenlediği kimyasal silahlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca Suriyeli Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ederken katliamın sorumlularına da lanet yağdırdı.

Gıyabi cenaze namazı öncesinde Müslümanların özeleştiri yapması gerektiğini kaydeden Hatuniye Camii müezzini Şuayip Özcan, “Hepinizin malumu yüreğimiz yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Firavunlar devam ediyor, Ebu Cehil’ler ölmedi devam ediyor, vahşet devam ediyor. Ancak Kur’an’ın diliyle Müslüman rahat etmeyecek. Yani şu manada; ehli keyif olarak yatmayacağız, yiyip içmeyeceğiz, sürekli mücadele edeceğiz. Yiyip içip yatarsak, ehli keyif olarak üretmezsek, çalışmazsak, evdeki çocuğumuza, evdeki torunumuza, evdeki eşimize tebliğ etmezsek, televizyonlara emanet edersek, adam yetiştirmezsek, çocuklarımızı gençliğimizi yetiştirmezsek maalesef bu hüsranlar böyle devam edecek. Ebu Cehil’ler, Firavun’lar zaten Allah’ın düşmanı, bizim düşmanımız olduğu gibi. Onların ne yaptığı değil bizim ne yaptığımız ile ilgili Allah bize hesap soracak. Onun için bu özeleştiriyi lütfen kulaklarınızı iyice açıp eve vardığınızda sakin bir kafayla tekrar düşünelim. Türk milleti olarak çok badireler atlattık, atlatmaya devam ediyoruz. Üzerimizde çok büyük oyunlar oynanıyor. Ama Kur’an’ın tabiriyle bir olmamız gerekiyor, beraber olmamız gerekiyor, kenetlenmemiz gerekiyor, üretmemiz gerekiyor, çalışmamız gerekiyor. Uyumayın, israftan kaçınaraktan, zamanınızı hem yiyecek hem giyecek olarak Kur’an’a layık bir ümmet olarak, layık bir kul olarak kendimizi yetiştirir, geleceğimizi yetiştirirsek inşallah dünyanın hakimi olur, bu mazlumlara daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağımıza inanıyorum. Dün Suriye’de yine Suriye’de yüzlerce çocuğumuzu, kadınımızı, erkeğimizi katledildiği, savaş kurallarının dışına çıkılarak katledildiği o masum kardeşlerimizin masum şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılalım” dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından MASİDAP adına açıklamayı dönem sözcüsü ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner okudu. Öner, “6 yıldır Suriye’de işlenen ve yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne yol açan insanlık dışı katliamlar maalesef katlanarak devam ediyor. Karanlık Batı ruhunun icadı kimyasal silahlar dün İdlib’de çoğu çocuk onlarca insana ölüm kustu. Bu katliamda Rusya, ABD, İran başta olmak üzere emperyalist Batı, katil Esad’ın suç ortaklarıdır” şeklinde konuştu.

İdlib’de yaşananların hiçbir şekilde açıklamasının olamayacağını kaydeden Öner şunları söyledi:

“İdlib’de insanlık suçu işleyen, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçileri bilin ki; vekalet savaşlarınızı yürüten taşeron örgütlerinizle Halep’i, İdlib’i kan gölüne çeviren siz kuklacı emperyalistlerle de hesaplaşacağız. Ve siz katiller yenilip Cehenneme sürüleceksiniz.”

Basın açıklaması sırasında platform üyeleri, ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’, ‘Mazluma uzanan eller kırılsın’, ‘Mazlumlar, mağdurlar yalnız değildir’, ‘Hainler katiller hesap verecek’ şeklinde slogan attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel