Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

İlk mesir badmintoncu çocuklara saçıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 6. Türkiye Badminton Şampiyonası kapsamında Manisa’ya gelen çocuk evleri, sevgi evleri yetiştirme yurtları ve koruyucu aile yanında bulunan 600 çocuk badmintoncular için mesir saçım töreni düzenlendi.

Manisa’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 6.’sı düzenlenen Türkiye Badminton Şampiyonası, 50 ilden çocuk evleri, sevgi evleri yetiştirme yurtları ve koruyucu aile yanında bulunan 600 çocuğun katılımıyla başladı. Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüş seremonisi için toplanan çocuklar, buradan Şehzadeler Mehter Takımı eşliğinde mesir saçılacak Sultan Camii’ne doğru yürüdü. Çocukların yürüyüşüne Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Konan, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hatun Sarıkaya, temsili ve 50 ilden çocuk ve sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı. Temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi’nin de eşlik ettiği yürüyüş Sultan Camii Külliyesi’nde bulunan Bimarhane önünde son buldu. Burada mesir duasının yapılmasının ardından çocuklar için mesir saçıldı.

Saçım töreninin ardından konuşan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, "50 ilimizden yaklaşık 600 çocuğumuzla beraber Manisa’da 6. Türkiye Badminton Şampiyonasına bu kortej yürüyüşüyle birlikte başladık. Yarından açılışla beraber müsabakalarımız perşembe gününe kadar sürecek. Biz bu çocuklarımızın sadece temel ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Sosyal, sportif faaliyetleri, hem onların öz güvenlerinin gelişmesi hem de buradan ayrıldıktan sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir takım aktiviteler de yapıyoruz. Koruyucu ailede 135 sayısına ulaştık. Her çocuk mutlaka aile ortamında bulunmalı" dedi.

Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç ise 5 bin 200 çocuğun koruyucu aile yanında bakıldığını belirterek, "Burada 4 gün sürecek bir program var. 4 gün sonra başarılarını da görmüş olacağız. 5 bin 200 çocuğumuz koruyucu ailede. Aynı zamanda aile yanında desteklediğimiz çocuklarımız var. Bugün itibariyle 93 bin çocuğu da kendi öz ailelerinin yanında destekliyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel