Öne Çıkanlar eğitim bir sen Mehmet Akın ramis şiyak WeWalk Akıllı Baston köprü çalışmaları

Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği İsmail Aydın’la Devam Dedi

Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği İsmail Aydın’la Devam Dedi

Manisa Gazeteciler ve Yayımcılar Derneği 2. Olağan Genel Kurulu, Manisa Gazeteciler ve Yayımcılar Dernek Binasında gerçekleştirildi.

Kongre Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı divanın oluşturulması sonrasın da dernek organlarının faaliyetleri okunarak oy çokluğu ile kabul edilmesi sonrasında, Dernek genel sekreteri Saniye Kulalı derneğin son üç yılında ki yapmış olduğu faaliyet raporunu üyelere okudu.

Dernek binasın da 36 üyenin 30 unun katılımıyla gerçekleştirilen 2. Olağan Genel kurulunda İsmail Aydın yeniden Manisa Gazeteciler ve Yayımcılar Dernek başkanlığına seçildi.

Manisa Gazeteciler Yayıncılar Derneği 2. Olağan Genel Kurulun da yeniden başkanlığa seçilen İsmail Aydın yaptığı açıklamada, Kuruluştan bugüne Gazeteciler ve Yayımcılar Derneğinin çalışmalarını değerlendirdi.

Aydın “Derneğin Türkiye Gazeteciler Federasyonun Manisa’daki tek üyesidir, bunun bilincinde olarak 2018 yılında kurduğumuz derneğimiz, çalışmalarına federasyonumuzun da çizgisinde devam etmektedir, günümüzde Gazetecilerin ve yayıncıların, çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmekteler, geçtiğimiz yıl yüzlerce yerel gazetenin kapandığını biliyoruz ve kapanmaya da devam edeceği de görülüyor, bizlerde çözüme yönelik çalışmaları yapıyoruz.

Aydın, geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisine bir grup Milletvekilinin hazırlayıp sunduğu “Basın Kanunu ve Basınla İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” başlıklı yasa teklifi Türki’ye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından kabul edilemez bulundu, bizlerde yasa teklifini inceledik ve çıkarılmak istenilen yasanın dayatmacı bir yasa olduğunu gördük yasa teklifi hazırlanırken Türkiye’nin basın örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu nede diğer gazeteciler cemiyetlerinin görüşlerinin alınmadan hazırlanan bu yasa teklifini bizde kabul  etmiyoruz dedi.

Aydın Dernek faaliyetlerimiz içerisinde yurt içinde olduğu gibi yurt dışı faaliyetlerinin de devam ettiğini bu çerçevede önümüzdeki son baharda KARDEŞ ÜLKE Azerbaycan’a mesleki alanda bir çalışma projesi hazırlayarak gideceğiz, derneğimiz Azerbaycan’da da temsilcilik açmış bulunmaktadır.

Aydın, Manisa Gazeteciler ve Yayımcılar Derneği olarak önümüzdeki dönem de

 Basın emekçilerine ödüller verilecek ve geleneksel hale getirilecektir. Hem Avrupa hem de Türk Dünyasını bir araya getirecek ödüllerimiz olacak, Aydın verilecek ödüller konusunda da Onur kurulu üyemiz, Ali Haydar Aksakal’ın, Atlantis ve Yönetim Kurulu üyemiz Müslüm Oğuz’un Saruhan Bey heykelciğini içeren ödül maketinin kullanılması yönündeki prensip kararının üyelerin tamamınca kabul edilmesinin de birlikte çalışmanın göstergesi olduğunu ve bunun mutluluk verici olduğunu söyledi. Atlantis ödülü ile Manisa’nın eski tarihine ışık tutarken Saruhan Bey ile de Manisa’nın Türk dünyasında ki yerine dikkat çekmiş olacağız diye konuştu.

GAZETECİLER VE YAYIMCILAR DERNEGİNİN YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel