Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri ak parti

Başkan Akın'dan vatandaşa ve küçük esnafa müjde!

Turgutlu Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen toplantıda Başkan Çetin Akın korona virüs kapsamında ilçe genelinde alınan tedbirler ve çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Açıklamasına 2020 yılında çok fazla üzücü olayla karşılaştıklarını vurgulayarak başlayan Başkan Akın, "2020 yılı hem ülkemize hem de dünya coğrafyasına kara bulutlar getirdi. Öncesinde çığ felaketi yaşandı ardından tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de depremler yaşandı. Ülkemizde ise Elazığ ve Malatya'da depremler yaşadık. Sonrasında İdlib'de askerlerimiz şehit oldu. Ardından bugün toplanma nedenimiz olan korona virüs vakası var. Bu virüs ülkemizi ve dünya coğrafyasını tehdit eder hale geldi. Maalesef bir ölüm yaşandı ve vaka sayıları da artmaya başladı. Bizler de belediye olarak Sağlık Bakanlığının almış olduğu tüm tedbirleri yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.
Turgutlu genelinde korona virüs tehlikesine yönelik yapılan ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akın, "Önce biz okullarımızda ve camilerimizde ilaçlamayla başladık. Sonrasında çocuk oyun alanlarımız, bekleme duraklarımız ve resmi kurumlarımız, pazar yerlerimizde ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve ihtiyaç duyulan noktalarda da ilaçlama çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün de bu kapsamda hem sivil toplum kuruluşlarımız ve esnaf odalarımızla bir toplantı gerçekleştirdik" diye konuştu.
Başkan Akın'dan vatandaşa çağrı: “Küçük esnafa destek olun”
Turgutlu'daki küçük esnafın zor süreçler geçirdiğini söyleyen Başkan Akın, vatandaşların AVM'ler yerine küçük esnaftan alışveriş yapmasının sağlık açısından ve esnafa destek olmak için daha yararlı olacağını ifade etti. Açıkta gıda satışı ile ilgili görüşlerini de belirten Başkan Akın, "Açıkta gıda satışı koronavirüs sürecini tetikleyebilecek noktada bu yüzden vatandaşlarımızın açıktan hiçbir gıda ürünü almamalarını öneriyorum. İlçemizde her şeyi stok etmemize, tüketmemizde gerek yok. Gıda konusunda hiçbir vatandaşımızın Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntısı olmayacak" ifadelerini kullandı.
Küçük esnafın Esnaf Odası Başkanlarından ve Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden aldıkları bilgiler doğrultusunda hareket etmelerini öneren Başkan Akın, Esnaf Odası Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve Zabıta Müdürlüğü ile ortak bir Whatsapp hattı kurulduğunu da açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel