Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu şehzadeler belediyesi

Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 91’inci yılı kutlandı
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 91’inci yıldönümü kutlamaları Alaşehir ilçesindeki şehit cenazesi dolayısıyla buruk geçti. Atatürk’ün Manisa Garına gelişinin temsili olarak canlandırıldığı programda Tren Garından Cumhuriyet Meydanına kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapılarak Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunuldu.
Atatürk’ün Manisa’ya ilk ziyaretinin 91’inci yıldönümü nedeniyle Manisa Tren Garı’nda temsili olarak Atatürk’ün Manisa’ya gelişi canlandırıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve askeri erkan Manisa Garı’nda treni karşıladı. Trenden ilk olarak Atatürk portresi öğrenciler tarafından indirilirken ardından Türk bayrağı getirildi.
Manisa Garına gelen trenden indirilen Türk bayrağı Vali Güvençer’e takdim edilirken, Vali Güvençer bayrağı öperek teslim aldı.
Bayrağın teslim edilmesinin ardından Manisa Garında açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezilerek Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında vatandaşlar protokol üyelerine sevgi gösterilerinde bulundu.
Cumhuriyet Meydanında yapılan törende ise çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı. Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 91’inci yıldönümünü kutladıklarını kaydeden Başkan Ergün, “İstiklal Harbinin ardından Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşları tüm dünyaya örnek olacak kalkınma hamlesi başlatmış ve bugünün güçlü Türkiye’sinin temelini atmıştır. Bu hamlesiyle birlikte ülkesinin dertleriyle dertlenen ulu önder Atatürk yurdun her köşesini gezerek asil Türk Milletini yüreklendirmiştir. İstiklal Harbinde Anadolu’nun her bir kenti sömürgeci zihniyet tarafından yakılıp yıkılmış, insanımıza akıl almaz zulümler yapılarak kentler harabeye çevrilmiştir. Manisa’da o süreçte en çok zarar gören illerden biridir. Düşman ardına bakmadan kaçarken birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehzadeler şehri Manisa’mızın birçok yerleşim yerini tahrip ederek kullanılmaz hale getirmiş, şehri yakarak ayrılmıştır. Manisa’nın fedakar insanı bu zulmün de üstesinden gelerek hızla kenti yenilemeye başlamıştır. Bu süreçte Gazi Mustafa kemal Atatürk de Anadolu’nun cumhuriyet sonrası durumunu görmek için defalarca Manisa’ya gelmiştir. Büyük lider 10 Ekim 1925 tarihinde de Manisa’da konaklayarak kent insanıyla kucaklaşmış, coşkulu kalabalığa hitap etmiş, Manisa insanına öğütlerde bulunmuştur” dedi.
Birlik ve beraberlik vurgusu
Konuşmasında Türk milletinin her zaman hainlere tokat gibi birlik ve beraberlik içinde cevap verdiğini kaydeden Başkan Ergün, “Büyük Türk Milleti tarihin her döneminde çeşitli tehditlere ve saldırılara maruz kalmıştır. Ancak bunu gerçekleştirenler ve buna maşa olanlar Türk Milletinin gücünü tokat gibi her zerrelerinde hissetmişlerdir. Biz bir oldukça, beraber oldukça, birlik ve beraberliğimizi kastedenlere karşı tek yürek oldukça bu iç ve dış hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Bunun en çarpıcı örneğini 15 Temmuz’da büyük Türk milleti iç ve dış hainlere göstermiştir” şeklinde konuştu.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bombalı araç saldırısında şehit düşen Alaşehirli Uzman Onbaşı Evren Kara’yı da unutmayan Başkan Ergün şunları söyledi:
“Hain saldırılar devam ediyor. Bu ateş Alaşehir ilçemize de düştü. Uzman onbaşı Evren Kara evladımız da şehadet şerbetini içti. Hain saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara Atatürk’ün Nutuk adlı eseri dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel