Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film şehzadeler belediyesi manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

Tanzim satışlar enflasyonu ne kadar etkiledi?

Deutsche Welle’den Recep Oktay’ın haberine göre, Türkiye'de vatandaşların ve şirketlerin döviz birikimi 171 milyar dolarla tarihi rekor seviyeye yükseldi. Ekonomistlere göre geçen Ağustos'ta yaşanan kur şoku ve seçimlere yönelik belirsizlik vatandaşı dövize yöneltti.

DOLAŞIMDAKİ VE BANKALARDAKİ PARANIN YARISINA YAKLAŞTI

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilerlerken, vatandaşlar ve şirketler artan şekilde döviz biriktiriyor. Şubat ayının son haftasında vatandaşların ve şirketlerin bankadaki döviz birikimleri 171 milyar dolar oldu.

Böylelikle döviz birikimlerinde cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bunun yanında ülkede döviz birikimleri, dolaşımdaki ve bankalardaki paranın yarısına yaklaştı.

‘SON AÇIKLAMALAR TEDİRGİNLİK YARATIYOR’

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu'na göre son günlerde siyaset cephesinden gelen bazı açıklamalar da vatandaşların Türk Lirası'ndan dövize yönelmesine neden oluyor.

Prof. Dr. Kozanoğlu, özellikle son günlerde Rusya ile varılan S-400 anlaşması ile ilgili açıklamaların gerginlik yarattığını, üzerine kamu bankalarındaki kamu mevduatlarına yönelik faiz tavanı gibi düzenlemelerin de vatandaşların dövize yönelmesinde etkili olduğunu belirtti.

Kozanoğlu geçen sene döviz hesaplarına el konacağına ilişkin aslı olmayan söylentiler nedeniyle döviz hesaplarını boşaltan vatandaş ve şirketlerin de yavaş yavaş sisteme geri döndüklerini ifade ederken, bu durumun döviz birikimlerinin artmasına yol açtığını ekledi.

Kaynak: Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel