Öne Çıkanlar yunusemre manisa sarıgöl mısırdaki idam kararları nurullah savaş

Milyonları ilgilendiriyor! 1 Mart'ta başlıyor!

Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri de vergiden muaf...

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren Emlak vergisinin 2019 yılı birinci taksit ödemeleri başlıyor. 1 Mart’ta başlayacak birinci taksit dönemi 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Posta'nın haberine göre emlak vergisi, arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Gayrimenkulünü elden çıkarmayanlar ile geçen yıl gayrimenkul alanlar bu yıl vergi ödeyecek. Emlak vergisi nasıl ve neye göre hesaplanıyor, ödemeler nereye yapılıyor, bu vergiden muaf mısınız? Detaylar haberimizde.

EMLAK DEĞERİ ÜZERİNDEN

4 yılda bir takdir komisyonlarınca emlak değerleri yeniden belirleniyor. Son olarak 2017’te tespit edilen değerler, 2021 yılına kadar geçerli. 4 yılın ara yıllarında tespit edilen rakama yeniden değerleme oranı eklenerek, mevcut yılın değeri bulunuyor. Yeniden değerleme oranı bu yıl için yüzde 23.73 olarak tespit edildi. Bu yıl ödenecek tutar, yeniden değerleme oranının yarısı olan (yüzde 23.73/2) yüzde 11.865 artırılması suretiyle bulunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel