Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Manisa Tkdk 29 Proje Sahibiyle Sözleşme İmzaladı
 Tarım Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa Il Koordinatörlüğü, 11. çağrı döneminde aldığı projelerden 29 tanesinin sahipleriyle sözleşme imzaladı. Il Koordinatörlüğü Fatih Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, TKDK Il Koordinatörü Ahmet Işık ve çiftçiler katıldı. Koordinatörlük, 8 Kasım 2013'te biten 11. çağrı döneminde aldığı "302-1 Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Tedbiri" kapsamındaki traktör projelerinin 29 tanesini onayladı. Yatırımcı çiftçilere toplam 1 milyon 723 bin 149 liralık uygun harcama karşılığı olarak traktör, pulluk, römork, pülverizatör vb. tarım alet ve ekipmanları alma imkanı sağlandı.


Manisa'da 9, 10 ve 11. çağrı dönemlerinde toplam 305 proje başvurusu yapıldığını ifade eden Il Koordinatörü Işık, bunlardan 66 tanesinin onaylandığını söyledi. Ankara'da 40 projenin beklediğini kaydederek, "Bu sayı toplamda şu ana kadar 106 yapıyor. 180 civarında proje incelenmeyi bekliyor. Inşallah bu projelerin mutlu gününü görürüz. Projelerden ayda 30 ile 50 arasında imzalanacağını umuyorum. 2013 yılı içerisinde 17 milyon lira toplam yatırımı olan projeler incelendi ve hibe toplamı 9 milyon lira olarak şekillendi, binci taksitleri ödendi. 9. çağrı döneminde 16 proje, 11. çağrıda ise 285 proje onaylandı. Rakamsal değer olarak 9. çağrı döneminden son çağrı dönemine kadar 17 kat artışla bu duruma gelindi.” dedi. 12. çağrı döneminin başladığını aktaran Ahmet Işık, "Manisa'ya katma değer katmak isteyen çiftçilerimize gerekli yardımları yapmak için bekliyoruz. Traktör talebi çok olduğu için 10. ve 11. çağrı dönemlerinde traktör kapasitesi dolduğundan, 302-1 Tedbir kapsamında traktör veremeyeceğiz ama onun dışındaki her türlü ekipmanı vereceğiz." şeklinde konuştu. 

Koordinatörlüğe sunduğu "Tıbbi Aromatik Bitki" projesi onaylanan ve imzaladığı sözleşmeyle IPARD desteğiyle traktör ve pulluk alacak olan Abidin Filik ise yaptığı konuşmada, çiftçinin en büyük sıkıntısının makine ve ekipman olduğunu,e TKDK sayesinde bunlara çözüm bulunduğunu söyledi.

Birarada olmanın gurur verdiğini belirten Vali Savaş da üreticinin iyi bir üretim yapmak için alet ve ekipmana ihtiyaç duyduğunu, TKDK'nin sağladığı hibe desteğiyle bu ihtiyaçların karşılandığını söyledi. Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde TKDK'nin önemli bir imkan olduğunu vurgulayan Savaş, kuruma verilen projelerin çeşitliliğinin artmasını temenni etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel